Šta ONE vole ?





Pozdrav Gunneri ! Uvijek me muči jedno pitanje, a nadam se da ću od vas - tačnije od njih dobiti odgovor. Svi znamo da je fudbal najveća sporedna stvar na svijetu i u to ne sumljam. Kud kod da krenete, na kafu, autobus, da platite račun u banci, možete biti svjedoci razgovora kojima je glavna tema iz ovog začaranog svijeta. Ali u 99,9 % slučajeva ,učesnici tih razgovora su pripadnici muškog pola. Gdje su tu one? Na najpopularnijoj socijalnoj mreži , od trista i kusur prijatelja, 10 su sigurno one koje u svom imenu takođe imaju i ime našeg kluba, ili su sa njim povezane na bilo koji način. Ako postoje cure, djevojke ili žene koje navijaju za naš klub , onda sigurno postoje i one koje navijaju za neki drugi. A to je onda nimalo beznačajan broj. Problem je samo kako ih indentifikovati u stvarnom životu. Kada ne možete "otvoriti" njen profil i vidjeti da li tu možda ima koja slika od nekog kluba. Ali kada bi na bilo koji način to mogli saznati, vjerujem da bi život bio zanimljiviji :)


Ono što me je još veoma interesovalo, je i to kako su one počele da navijaju za jedan klub. Da li i kako doživljavaju pobjede i poraze ? Možda je to samo ljubav prema nekom igraču, koja jednog dana preraste u nešto više, ili ipak ne ? Kako bi to bilo imati djevojku, koja utorkom i srijedom umjesto da vas gnjavi odlazcima u grad na piće, ostaje sa vama gledati Ligu Šampiona. I to na njeno insistiranje. Kako je to kada zajedno strijepite 90 minuta, a onda neko od naših zatrese protivničku mrežu ? Da li i one grizu zanoktice, i brišu oznojene dlanove ?


Imao sam priliku da razgovaram sa jednom djevojkom, koja je zbog Aršavina počela navijati za naš klub. Poslije europskog prvenstva u Njemačkoj, kada je on jednostavno eksplodirao, ona je nastavila da prati njegove utakmice i naravno javila se ljubav prema našem klubu. Postala je veliki navijač Arsenala. Ovo prilikom zelim da se zahvalim na njenoj pomoći u rasvjetljavanju ove teme. Nadam se da će mi u tome , ali ne samo meni nego i svima onima koje muče slična pitanja, pomoći dame koje posjećuju ovoj blog.

0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP