Pecanje u mutnom ...




Opet se ništa ne dešava. I ovaj dan započinje nekom mrtvom tišinom. Trasnferi su izgleda zabranjena tema, a vijest dana je odlazak Fabregasa u Lisabon, kao i njegovo slikanje sa ekipom. 

Sve više navijača postaje pesimistično po pitanju njegovog ostanka, i mislim da imaju potpuno pravo da se tako i  osjećaju. Ta priča se previše kasno zadržala, i samo narušava atmosferu u, i oko kluba. Veoma naivno sa naše strane, što smo uopšte tako nešto i dozvolili. Pravo je vrijeme da se stavi tačka na kraju, i slučaj Fabregasa ili riješi u što bržem mogućem roku, ili da se zapečati do kraja iduće sezone. Jer odmah u Januaru, možete očekivati nove ponude Barcelone, i ponavljanja svega ovoga što sada prolazimo. 


Situacija oko novih pojačanja je i dalje očajna. Sada, kada nismo uspjeli u namjeri da obezbjedimo usluge Džagijelke, okrećemo se ponovo prema Sambi i Kejhilu. A sve zbog Profesorovog natezanja oko par miliona. Nadam se, da nas to na kraju sezone neće koštati puno više. 

Vidjeli smo da je u fudbalu sve moguće, pa čak i da igračima preko noći, cijena poraste za duplo ! Ne znam da li se isplati toliko para bacati na ofanzivnije igrače, kada nam odbrana uzdiše za novim pojačanjima. Sjetite se da smo Mančester razbili sa Songom, Remzijem i Vilšerom na sredini terena ! Tako da Fabregas nije nezamjenjiv. Čak i u anketi, koja je i dalje aktivna na blogu, većina vas je upravo  dala prednost Vilšeru i Nasriju, a ne Cescu.

Ne znam šta više da kažem, šta da mislim i šta da pišem, a da ima veze sa transferima. Vrijedi li se nervirati povodom toga ? Svakako da ne ! Ali u jedno budite sigurni  - vrijedi se nadati. Možda već sutra osvane vijest da je jedan Samba ili jedan Kejhil postao novi član naše ekipe. Ako ne sutra, onda dan poslije njega. Ono što vam hoću reći je da čuvate nerve i nemojte ih sada uzaludno trošiti. Pred nama je najteža sezona do sada, i treba ostati spreman u svakom pogledu. Ja znam da vi to možete, a da li hoćete, to ostaje na vama. 

0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP