A losing streak.....





Još jednom imali smo priliku da budemo svjedoci loše igre našeg omiljenog kluba. Nažalost, ovakva igra nas je "krasila" i u prethodne dvije utakmice. U 8 dana ispali smo iz 2 takmicenja. U jednom, od samog početka smo bili u sjeni drugih evropskih klubova. Dok u drugome smo shvaćeni nešto ozbiljnije, bar u određenim periodima. Razloga i opravdanja ima mnogo. Ali i krivaca!


Sigurno, najveci razlog su povrede. A ni ove sezone nisu imale milosti prema nama. Nasri, Fabregas, Kliši, Tio, van Persi, Galas, Vermalen i Aršavin. Ovo je samo spisak ključnih igrača iz koga se zaključuje da su svi bili ili su još povređeni na duže vrijeme. Ako znamo da je potreban određen broj mečeva da bi se igrač vratio u formu onda se jasno vidi da smo bili i da smo još u velikim problemima. Drugi problem je dužina naše klupe. Jedan klub kao Arsenal ne smije sebe dovesti u situaciju da u polufinalu lige šampiona na klupi budu igraci kao Merida i Istmond. Njihov potencijal je neosporiv, ali trenutni kvalitet nije dovoljan! Bar ne za odlučujuće utakmice u prestižnim takmičenjima kao što su Premier liga i Liga Prvaka.


Ono što me najviše brine je psihološki problem pojednih igrača. To smo najbolje vidjeli u zadnje dvije utakmice. Posebno u utakmici sa Totenhemom. Igrači su bili potpuno odsutni, nemotivisani. Možda je to posljedica utakmice sa Barselonom. Ali, zar im nije dovoljan motiv što učestvuju jednom od najvećih fudbalskih derbija ? Zar ne žele da i njihovo ime bude zapisano u istoriji? Dosta navijača tvrdi da igrači koji nisu rođeni na Ostrvu, neosjećaju draž ovakvih derbija. Ali kako smo ih onda dobijali godinama ranije, kad su većinu prve ekipe činili Toure, Lauren, Viera, Gilberto, Pires, Ljumberg, Henry i Berkamp ? Nije bitno iz koje zemlje igrači dolaze. Bitno je to da su oni imali tri stvari najbitnije za jednog uspješnog sportistu : Stav, kvalitet i najvažnije karakter! Većina naših igrača ima kvalitet,. Sve su to odlični tehničari i sjajni trkači. Ali sa ovolikim brojem povreda i kvalitet polako izblijedi. Očito je to da nam fali igrača kao Sol Kembel. Da mi je neko pričao na polu-sezoni da će to biti igrač koji će uopšte zaigrati za nas a kamoli da će pružati odlične partije i biti sjajna zamjena za Galasa ili Vermalena, rekao bih mu da je lud. Na kraju sezone će se raspraljati o njegovom ugovoru. Lično, zbog svega što je učinio za klub sigurno je zaslužio novi ugovor. I ne samo ugovor nego i mnogo više!


Sezona još nije ni završila, a već se mnoga imena dovode u vezu sa našim klubom. Prvenstveno se priča odnosi na golmane. Pošto smo ispali iz utrke za titulu, Venger je dao priliku Fabijanskom koji je uspio da uprska stvari i na svoj 25. rodjendan. Čovek je pravi baksuz! Osim golmana , najviše se spominju štoperi i defanzivni veznjaci. Ako se zna da ove i par sezona u nazad primamo dosta golova onda je ovo logičan slijed događaja. Nadam se da će The Professor uspijeti u namjeri da održi ekipu, i preko ljeta da dovede par kvalitetnih igrača posebno defanzivaca.


Još mjesec dana, pa se za većinu nas ova godina završava. Godina koja počinje u Augustu i traje do Maja. Ostaje nam samo da podržimo klub koliko možemo u narednih par utakmica, da pokažemo da smo uz njih i naravno uz našeg trenera koji je od Arsenal napravio klub, kakav bi svi poželjeli! Klub koji svakog dana, u svakom pogledu, sve više napreduje!


***Gunner4Ever&&Arsenal4Life***

0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP