Almunia - Može li opet biti onaj stari ?





Svi se sjećate poslednje sezone Jensa Lemana a dresu Arsenala. Taj čudnovati Njemac je bio prava zvijer na golu. Golman koji je branio nemoguće a primao jeftine golove. Pamtimo svi njegova istrčavanja, koja smo posmatrali veoma pažljivo i u nadi da će na vrijeme stići do lopte. Dok su mu penali bili poslastica - kao ona Rikelmeov u polufinalu Lige Šampiona. U svakoj utakmici je davao maksimum i u najmanju ruku možemo da smo imali veoma dobrog golmana.


Ali onda se sigurno sjećate čovjeka koji tog istog neustrašivog Lemana izbacio iz prvih jedanaest. Čovjeka koji je svojim odbranama dobio sipmatije navijača. Na kraju sezone Leman je otišao u Štutgart i Almunija je naslijedio broj 1. Imao je odličnu sezonu, kao i većina igrača. Nažalost , tu sezonu nismo osvojili, svi znamo kako i zbog čega. Svojim dobrim partijama zadobio je ugled kako kod trenera tako i kod igrača. U odsustvu Galasa vodio je tim kao kapiten. Hronološki gledano karijera mu se razvijala uzlaznom putanjom. I taman kad smo svi pomislili da imamo veoma dobrog čuvara mreže, on je u novu sezonu ušao sa kiksovima. Ali ne samo on, nego i cijeli tim. Na kraju smo se borili sa Vilom za 4. mjesto i u tome smo i uspjeli. U prethodnoj sezoni smo svi očekivali novog golmana ali klub nije imao dovoljno novca da popuni sve rupe. Španac je i dalje ostao br. 1. Njegov performans je ostao isti, samo su rezervni golmani dobijali više prilika koje nisu dobro iskoristili.


Nakon dužeg vremena, financijska situacija u klubu se popravila. Imali smo za nas nevjerovatnih 45 mil funti. Navijači su već smišljali spisak novih igrača na svojim listama. I kod velike većine, prvo mjesto na toj listi je zauzimao novi golman. Jedni su željeli Aknifeeva, drugi Harta a treći Švarcera. Još su se tu spominjala imena poput Marketija i Stekelenburka. Na našu nesreću ni jednima, ni drugima a ni trećima želja nije ispunjena. Ostali smo kratkih rukava na toj poziciji.


Prelazni rok je završen a sezona je tek počela. Ostaje nam samo nada, da će ovaj čovjek opet skupiti snage da postane onaj stari dobri Almunija, na koga smo znali biti veoma ponosni nakon završenih utakmica.

2 KOMENTARA:

Anonymous 4 Sept 2010, 00:36:00  

Da,mislim krajnje je vrijeme da i on proradi....kad su svi,sto ne bi i on :DDD....evo Wenger nije doveo golmana,sto je jakp pozitivno za njega....sad ne mora mislit o tome,da ce biti prinudjen da promijeni sredinu,ili da bude rezerva nekome.......Cini mi se da je malo sigurniji nego prosle sezone,ali ajde,da te prpracune ostavimo za kraj sezone...me bih toliko podsjecao na istoriju,ali cini mo se da smo u sezoni 2002-2003,takodje primili mnogo golova(42)pa sta je bilo sa narednom sezonom,to znamo svi......Ukoliko budu agresivniji(on i odbrana)a napad i vezni red funkcionisali,siguran sam da cemo se na kraju sezone radovati trofeju..toliko od mene.... :DDDD

Anonymous 4 Sept 2010, 12:06:00  

kad ekipa igra dobro - golmani nemaju posla. Manje je vjerovatnoća za grešku ako ste imali samo 3 šuta na svoj gol nego 10 ili 15. Ako svi ostali budu igrali kako treba, za gol se ne trebamo sikirati

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP