Bon voyage, Gunners !

Najbolji način, da zaboravite na sve probleme, je taj da otputujete u neku nedođiju, gdje se struja smatra luksuzom, a o internetu i mobilnoj telefoniji ne smijemo ni pomisliti. Negdje gdje će te pronaći svoj mir, i fokusirati se na stvari koje vas čine sretnim i zadovoljnijim. Naravno, najbolja takva mjesta su zemlje dalekog istoka. Tamo se i dan danas teži ka ostvarenju samurajskog duha i usavršavanja u filozofijama vječnog  Konfučija i njemu sličnima.



Put dalekog istoka kreću i naši momci, sa visokim ambicijama za narednu sezonu. Dok Vermalen želi da nadoknadi izgubljeno vrijeme, a Volkot izgleda ne može dočekati ni početni zvižduk. I mislim da je to jedna od boljih vijesti i poslednje vrijeme. Možda, i zbog činjenice da se ona hampa oko transfera utišala bar za kratko vrijeme. I svi znamo kako Arsen svoje transfere drži u tajnosti, pa je čuđenje krajnje nepotrebno. Imali ste priliku vidjeti spisak igrača koji putuju na pripreme, i upravo ti igrači će činiti okosnicu našeg tima - naravno sa budćim pojačanjima. Bio sam razočaran vidjevši Denlisona na tom spisku, ali isto tako i oduševljen dolaskom Nasrija. Igrači koji će sigurno napustiti klub su za sada Bentner i Almunija, i mislim da bi   se naš kapiten mogao pronaći na toj listi veoma brzo. 

Jos samo par dana do prve utakmice, i sve će se zaboraviti. Iako nema takmičarski značaj, označiće početak neke nove epohe i nekog novog putovanja. I zato Bon Voyage, Gunners! 


0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP