Wojciech Szczesny - čovjek odluke ?!


Oliver Kan, Fabian Bartez, Petar Šmajhel, Điđi Bufon i Dejvid Simen su samo jedni od onih najboljih među najboljima. Svi znamo koliko su ovi ljudi značili svojim klubovima i koliko su ih puta ne samo spasili od poraza, već i doveli do pobjede. Sjećate se kako nas je Leman svojom odbranom u '89 minuti odveo do prvog finala Lige Šampiona, odbranivši penal Rikelmea ?




 Nakon Simena i Lemana, nastalo je zatišje na našem golu. Almunija, koji je u početku bljesnuo, i svi smo se ponadali da zaista imamo dobru zamjenu, da bi nam u sledećih par sezona srušio i tu nadu koju smo imali. I onda je usledilo nešto magično i čarobno. Istina, uslov za to su bile povrede Fabijanskog i već pomenutog Španca. Ali, isplatilo se! Od prvog trenutka, kada je zauzeo poziciju prvog golmana, više je nije ispuštao. Mlad, visok, spretan i temperamentan Poljak, se pokazao kao neko na koga možemo računati duži niz godina. Kako su se vezale utakmice jedna za drugom, tako su se povećavale i njegove odbrane. Pa koliko smo samo imali problema sa visokim loptama u našem kaznenom prostoru ? noćna mora prethodne dvojice. Ali ne i Ščeznija ! Opet se pokazalo da krv nije voda. Sin legendarnog golmana svoje reprezentacije, sada u rukavicama našeg kluba i sa željom da, po uzoru na oca, udje u legendu! Sada mi je i drago što nisam bio u pravu, kada sam konstantno ponavaljao da dovedemo Švarcera ili Steklenburga. Nisam mogao ni pomisliti o kakavom se potencijalu radilo.

Momak ne daje puno respekta prema nikome, što je za golmana odlična stvar. A vidjeti ga kako komanduje odbranom - neprocijenjivo! Pošto je Almunija na izlaznim vratima kluba, možemo očekivati da se broj jedan preseli na njegova ledja. Ledja koja mogu i koja će morati da ponesu puno tereta. Ostaje nam samo da s' nestrpljenjem čekamo na njegove nastupe i uživamo u herojskim odbranama.  

0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP