This time next year...



Veoma je tesko pisati postove poslije poraza. Pogotovo poslije poraza koji vas je izbacio iz trke za titulu. Jos vise boli kad vam to urade vasi najveci rivali i to samo par kola prije kraja sezone. Sezone u kojoj su nas svi otpisivali, a mi smo uzvracali na najbolji moguci nacin. Jedno vrijeme smo bili i prvi! Nazalost, sa sigurnoscu sada mozemo reci da je sve gotovo. Teoretski je jos moguce ali u praksi neizvodivo.


Sjetite se prve utakmice protiv Evertona. Posle te utakmice vecina nas je pomislila : "Ovo je nasa sezona!" I dobro nam je islo. Pobjeda protiv Kelta pa 4 komada Pompejima. Uslijedila su dva poraza od ekipa iz Mancestera. Poslije toga smo imali 8 pobijeda i jedan remi. Zavidan rezultat. Opet su pocele povrede plus 2 poraza - Sanderlend i Celzi. Tada su nas definitivno otpisali iz trke za titulu. 11 bodova zaostatka za vodecim. Onda smo gledali filim "Povratak otpsanih". U iducih 10 utamica imali smo 8 pobijeda i 2 remija. Svi se onda sjecate onog ludog rasporeda utamica krajem januara i pocetak februara. Losi rezultati i opet smo bili u prilici da po drugi put gledamo gore navedeni film. Scenario isti, samo su se uloge mjenjale iz utakmice u utakmicu. Kako se sezona primicala kraju, svaki mec je postajao sve vazniji i vazniji.


Sada kada je sve gotovo , ostaje nam samo da hladne glave pogledamo preostale utakmice. Da nestrpljivo cekamo Svjetsko prvenstvo i ljetni prelazni rok. Arsenal za razliku od proslih sezona ima odlican budzet. Nismo u situaciji da prodajemo kljucnog igraca da bi kupili par slabijih. Licno ocekujem ostanak svih kljucnih igraca, pogotovo ako se zna da su Arsenal i Barselona postigli dogovor da tokom iduce sezone Barsa nece slati ponude za Seska, i sve sto bude pisalo po novinama su obicne izmisljotine. RvP je prosle sezone potpisao novi ugovor i postao vice-kapiten kao i glavni napadac. Arshavin, Tio, Vermalen, Klisi, Ebue, Sanja, Diabi, Song su igraci ciji ostanak nije upitan. Moje licno misljenje a vjerujem i misljenje veceg broja navijaca je to da nam prvenstveno trebaju igraci sa odbrambenim zadacima. Golman, stoper [po mogucnosti 2 kom. :) ] , dostojan backup za Klisija, i naravno zadnji vezni. Song je ove sezone fantastican ali kad nema njega - problemi. Diabi je dosta ofanzivan igrac a Denlison veoma slab, bar ove sezone.

Napredak se vidi u odnosu na proslu sezonu. Umjesto za 4. mjesto skoro do kraja smo se borili za titilu. Ali potrebno nam je igraca koji prave razliku na terenu. Kao npr. Sesk, RvP, Nasri, pa i Volkot sve vise u zadnje vrijeme svojim prodorima. Sa ovim sastavom i jos par novih, kvalitetnih i provjerenih igraca imali bi daleko vece sanse za osvajanje najjace lige na svijetu. Iduca sezona ce biti jos teza. Liverpul ce biti u potpuno drugom izdanju. Gradjani ce bez sumlje svake godine biti jaci i jaci. Spursi su nazalost sve bolji, i naravno tu su Everton, Vila. Znaci konkurencija ce biti "na nivou". Na nama ostaje da se nadamo kvalitetnim pojacanjima u svim linijama. Prvenstveno u odbrani. I naravno, da sa nestrpljenjem cekamo pocetak iduce sezone - nase sezone!

***Arsenal4Life && Gunner4Ever***



2 KOMENTARA:

Anonymous 15 Apr 2010, 18:10:00  

Kakv napredak, pa izgubili smo sve i jednu "veliku" tekmu ove szone.

Unknown 16 Apr 2010, 11:42:00  

prvo nismo izgubili sve i jednu. Oba puta sm dobili Liverpul. A drugo za razliku od prje protiv svih velikih ekipa smo mi drzali loptu u posjedu ali nismo znali sta da uradimo....

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP