New 10 & New Hope !





Ostalo je nešto manje od mjesec dana do početka sezone. Sada je već izvjesno da Galas, Silvestre, Sol Kembel i Eduardo da Silva napuštaju klub. Možda im se u tome "vozićku" priključi i Manuel Almunia, sve zavisi da li će Profesor uspjeti pronaći pravu zamjenu.


Venger je trener koji daje igračima veliku slobodu odlučivanja. Kako na terenu tako i van njega. Na terenu smo već svi vidjeli, a i dopuštanje štoperu da nosi broj 10 dovoljno potvrdjuje tu tvrdnju. Danas brojevi u fudbalu nemaju jako značenje kao u prošlosti, kada su za određene pozicije bili određeni i brojevi. Ali ipak i danas nošenje nekog broja ima određenu draž. Baš kao na primjer broja 10. Ovaj broj su obično nosili "plitki" napadači i ofanzivni veznjaci. Odlični tehničari, igrači sa vizijom, prioritet im je da povežu sredinu i napad, stvore šansu za postizanje gola, ali ni u završnici ne smiju nimalo da zaostaju. Ovakav opis sigurno ne odgovara igraču kakav je Viliam Galas. I ne samo njemu, nego i svim odbrambenim igračima.

Kada je ovaj broj postao slobodan , za samo kratko vrijeme dobio je svog novog gazdu. I to onog najboljeg mogućeg - Robina van Persija. Igrača kome je idol i uzor bio jedna od najbolji desetki svoga vremena. Naravno, ovde govorimo o Denisu Berkampu. Ova dva igrača su potpuno slična po skoro svim osobinama. Razlika je ta što je jedan bio hladan kao špricer a drugi je kao bomba koja će svaki čas da eksplodira. Ono što je za nas bitno, to je da je kvalitet isti.

Prije ove sezone desile su se određene promjene. Projekat Arsenalizacije dolazi u završnu fazu. Sat je vraćen , kao i imena tribina. Polako ali sigurno novi stadion dobija onu pravu namjenu. Da bude dom i raj za dušu svim navijačima i igračima ovog kluba. Mjesto koje ponosom i srećom ispunjava vaše srce. I desetka je vraćena na pravo mjesto. Sva ova dešavanja daju nam neku novu nadu za bolje sutra. Dolaze dani kada ćemo naplatiti godine tuge i boli. Dani kada će biti nagrađeni svi oni koji su ovaj klub bodrili kada mu je bilo najteže, svi oni koji nisu odustali sa našeg puta ka slavi. Jedinog pravog puta - puta Arsenala!


***Gunner4Ever&&Arsenal4Life***

7 KOMENTARA:

Anonymous 21 Jul 2010, 01:39:00  

Svaka cast za tekst !!! Van Persie No 10 !!!

Anonymous 21 Jul 2010, 07:39:00  

VEla 11,a Chamackh 9 aBd da bude tako

Unknown 21 Jul 2010, 08:06:00  

Iskreno, mislio sam da ce 10-ku čuvati za Jacka Wilshera.

vanChuchie 21 Jul 2010, 11:56:00  

ja sam mislio da će Cesc preuzeti 10-ku.. ali Bendtner će uzeti 9-ku.. to je 100%. i prije je molio Eduarda da mu ustupi broj.. tako bi i bilo najbolje :)

Unknown 21 Jul 2010, 12:48:00  

Bentu se stvarno neda sa tim brojevima.. u tri sezone tri razlicita broja :) Definitvno preuzima 9.

Anonymous 21 Jul 2010, 14:50:00  

ako cesc ode arsenal ce propast

Unknown 21 Jul 2010, 15:28:00  

Tako su pricali i kad je Henry otisao. Da nam se nije desio Birmingem, tu bi sezonu osvojili.

Jedna lasta ne čini proljece. Nepostoji igrač koji je nezamnjenjiv. Tim čine 11 igrača koji istrče na teren. Tim je jak onoliko koliko je jak najslabiji igrač.

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP