Operacija "Bolton" i povratak otpisanih !

Pao je i Bolton ! Još jedna utakmica u kojoj smo dominirali, postizali pogodke i dodali nova tri boda na naš račun. Ekipa iz Zapadnog Londona je zadržala lidersku poziciju, dok su nam momci sa Ivud Parka pomogli da steknemo prednost od dva boda nad Mančesterom.



Znam da vas sve, isto kao i mene, raduju četiri postignuta pogotka. Isto tako znam i da vas brine to što smo opet vadili loptu iz svog gola. Ali tu ne bih stvarao paniku. Evo zbog čega : Komplet odbrana - ako izuzmemo Almuniju, bila je potpuno promjenjna - nova! Kada vam četvorica igrača, koja trebaju biti stub ekipe, igraju prvi put zajedno, onda bi trebali biti veoma zadovoljni sa samo jednim primljenim pogotkom. Druga stvar je ta da smo nakon dužeg vremena igrali u drugoj formaciji. Venger je to najavljivao još na početku sezone. Vidjeli ste milijun kratkih dodavanja u zadnjih pola sata utakmice. Uzrok za to je upravo pomenuta nova(stara) formacija. Jer u njoj igrači sredine terena su naučeni da stoje blizu jedni drugima. To znači puno kratih i brzih dodovanja na malom prostoru. A kada na takav način igrate duži vremenski period, veoma je teško izbaciti iz glave ovaj stil igre. Danas smo igrali sa dva napadača i četiri vezna igrača. Vidjeli ste da su oni postavljeni dosta šire nego uobičajeno. Zbog toga se u par navrata dešavalo da naši igrači jednostavno ne mogu da povežu igru, ne mogu da se dodaju! Znam da je za to "usavršavanje" potrebno par utakmica, ali se nadam da ćemo već od utakmice sa Bragom igrati po starom sistemu.


Drago mi je vidjeti da se Sesk polako ali sigurno vraća u staru formu. Veliki napredak u odnosu na utakmicu sa Blekburnom. Da postane onaj stari biće mu potrebno bar četiri do pet utakmica. Sve što važi za Seska, važi i za Skilaćija. Ali njegovom partneru Kosijelnom nije nimalo dosadno otakad je postao naš igrač. Uvijek u centru pažnje. Bilo to da su kartoni, pogodci ili vazušni dueli nakon kojih obadva igrača završavaju na zemlji. Ipak sve pohvale za ovog hrabrog i naočitog momka. Trebaće nam ovakvih ako želimo nešto osvojiti. Želim da pohvalim i Gibsa. Nakon što je pauzirao cijelu sezonu vraća se u velikom stilu. Najzad imamo bar jednog beka koji zna uputiti kvalitetan centaršut. Tu je i povratnik u ekipu Karlos Vela, koji se na najbolji mogući način odužio treneru za ukazano povjerenje. Kakvo utrčavanje - kakva završnica ! Ali ništa za njim ne zaostaje ni Song. Pomalo zvuči čudno, ali me jednostavno kupio sa onim potkopavanjem u petercu. Aršavin bi se mogao ugledati na mlađe kolege, pa možda nešto i naučiti.


Zaključak je jednostavan. Iako formacijski i kadrovski izmjenjeni odigrali smo veoma solidno. Da li je to dovoljno protiv malo ozbiljnjeg protivnika ? Ostaje da se vidi. Dobra vijest je ta što se Nasri vraća u ekipu, i onda ćemo opet biti u mogućnosti da kombinujemo i rotiramo. Slijedi prva utakmica u Ligi Šampiona i cirkus može da počne !

0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP