Azijska turneja - mač sa dvije oštrice !



Koliko god bili oduševljeni pripremama u zemljama dalekog Istoka, mislim da bi isto tako trebali biti i zabrinuti. Sjajno je otići na produženi odmor, odigrati tu i tamo po neku utakmicu, i svi sretni i zadovoljni. Nitko ne želi da priča o tome, što smo izgubili sedam dana u vrijeme kada direktori, treneri i menadžeri rade po 20 sati.Kristalno je jasna činjenica, da popularnost kluba u zemljama poput Kine donosi ogroman financijski profit. Ali zar je to bilo neophodno uraditi baš ove godine i to mjesec dana prije početka prvenstva? 

Za četiri sedmice igramo prvu ligašku utakmicu, a pitanje bekova, kako bočnih tako i centralnih ostaje i dalje misterija.  I uopšte se ne naziru pokušaji da se nešto uradi po tome pitanju. Prašina oko transfera Sambe i Kejhila se podigla još u januaru ove godine. I ne mogu vjerovati da naš trener zajedno sa sportskim direktorom nije u stanju  da uspješno okonča transfer. Glavni razlog je cijena, koja je dosta veća, nego za igrača istog kvaliteta, ali iz druge lige. I to je nešto, preko čega Venger teško prelazi. Ali je tom novom igraču potrebno najmanje par mjeseci do pola godine da se adaptira u novoj okolini. Da se upozna sa kulurom, tradicijom i načinom života. Ne radi se samo o tome, da dovedete igrača, pustite ga da  odradi trening i odmah može zaigrati. Stvar je dosta kompleksnija nego što na prvi pogled izgleda. Plus što svaki takav transfer "sa strane" nosi određen rizik, da se igrač uopšte ne može adaptirati, kao npr. Jovanović u Liverpulu. 

Ostaje samo nadanje, da ćemo imati dovoljno vremena za završne pripreme, kao i dovođenje prijeko potrebnih pojačanja. Ljudski je da brinemo, a za sve ostalo tu je naravno -  MasterCard! :) 

0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP