Malaysia XI vs. Arsenal - 0 : 4

Odigrana je i prva pripremna utakmica, u sklopu Azijske turneje. Bilo je veoma uzbudljivo vidjeti neka nova lica, neke nove poteze i pokrete. Ali ništa manje uzbuđenja nisu izazvali ni "stari" majstori. Izgleda da je na Istoku popularnost našeg kluba velika, i pravo je zadovoljstvo bilo čuti podršku sa stadiona, posebnou trenutku kada su na teren ulazile naše najveće zvijezde. Ono što sada slijedi je kratka analiza utakmice, kao i ocijene igrača.

Prvo poluvrijeme smo počeli sa Sčeznijem na golu, bekovima Gibsom i Dženkinsom, dok je centar odbrane pripradao Kosijelnom i Vermalenu. Sredina terena je bila rezervisana za Songa, Vilšera i Remzija. A napad su činili Mijaiči, Šamak i Volkot. Ne tako blistavo prvo poluvrijeme, čak smo u pojedinim trenucima, kojih je istina bilo malo, bili potisnuti na svoju polovinu. Izgleda da je ovaj put Venger stavio naglasak i na odbranu. 

U drugom poluvremenu smo takodje postigli dva pogotka, ali uz dosta bolju igru i veće zalaganje naših igrača. Kao što sam rekao, svi igrači su dobili priliku da učestvuju u meču, i bilo bi nepotrebno nabrajati ih. Strijelci su bili Vela u '59. i Rosicky u samoj završnici meča. 

-Ocijene igrača -

Wojciech Szczesny - 6.0 - Rutinski odrađen posao, bez pravih uzbuđenja i potrebom za većim intervencijma. Jedina prijetnja je bio neugodan šut iz slobodnog udarca, ali je i on uz malo napora otklonjen.

Karl Jenkins - 6.5 - Iako mu je nezvanično ovo bila debitantska utakmica, uspio je dokazati da nije slučajno doveden. Danas, odličan u defanzivi, iako je imao neugodno brzog protivnika. U ofanzivi uvijek prisutan, sa par dobrih prodora i nabačaja.  

Kieran Gibbs - 5.5 - Ne tako dobra partija mladog Engleza. U odbrani solidan, ali je u napadu zaostajao. Slaba podrška Mijaičiju, i par centaršuteva su razlozi ovako malene ocijene. 

Laurent Koscielny - 6.0 - Kao i Szczesny, jedna solidna partija uz par dugih lopti prema krilima.

Thomas Vermaelen - 7.5 - Pored Remzija, jedan od najboljih igrača u prvom poluvremenu. Puno zalaganja, puno odličnih startova i vazdušnih duela. Kapitenski odrađen posao.  

Alexandre Song - 5.5 - Slab utijecaj na igru, i partija koja se  rijetko kad viđa kod ovog igrača. Bez puno truda i zalaganja. 

Jack Wilshere - 7.0 - Uobičajena partija mladog Engleza, Samo sa dosta startova, kako u odbrani, tako i u napadu. Ali odličnim zalaganjem na terenu, zaslužio je ovu ocijenu. 

Aaron Ramsey - 8.5 - Odlična partija za Remzija. Pogodak iz penala i odlična asistencija. Pas od 50 metera, milimetarske preciznosti. Najzapažljivi igrač tokom cijele utakmice.

Ryo Miyaichi - 7.5 - Više nego solidna partija mladog Japanca. Par dobrig utrčavanja, odlične tehničke sposobnoti i neuhvatljiv za protivnike. Sveu svemu, veoma korista igrač. 

Theo Walcott - 7.0 - Sedmica za odlično utrčavanje i postignut pogodak. Slabo primjetan u ostatku utakmice. 

Marouane Chamakh - 5.5 - Slaba partija za Šamaka. Slab pregled igre, odugvlačenje sa loptom. Može on to puno bolje. 
 
Vito Manone - 5.0 - nesiguran u par navrata. Glavni krivac za dosudjen inirektni udarac. 

Armand Traore - 6.5 - Veoma solidna partija, uz par dobrih utrčavanja i povratni dodavanja, zadavao probleme odbrani Malesie. Na dobrom putu da zamijeni Gibsa. 

Bacary Sagna - 6.0 -  Prosiječan meč za ovog beka. Bez puno prodora, ali isto tako i bez grešaka u odbrani.

Johan Djourou - 6.5 - Bez puno prilika za intervencijom, ali sav posao urađen bez greške. Zajedno sa Vermalenom će predstavljati ubojit štoperski dvojac.

Sebastian Squilachi - 5.5 - Kao i Manone, dosta nesiguran uz lošu skok igru. 

Emmanuel Frimpong - 5.5 - Ništa posebno nismo vidjeli od ovog igrača. Osim što je konstanto tražio loptu, i uputio par pogrešnih pasova u prostor. Precijenio svoje sposobnosti, i očekujmo puno bolje u nastavku. 

Denilson - 5.5 -  Bez nekog pretjeranog zalaganja, i par loših pasova mu donose ovako slabu ocjenu!

Tomas Rosicky - 7.5 - Čeh se vratio u velikom stilu. Jedan od ključnih igrača sredine terena. Sa dosta odličnih pasova i širokim radijusom kretanja. Uspijeli ga Venger zadržati u formi, biće nam od velike koristi. 

Samir Nasri - 6.0 - Igrao na dosta dubljoj poziciji nego inače. Imitacija Fabregasa. Sa par dobrih utrčavanja i po koji dribling. Solidna partija. 

Carlos Vela - 8.0 - Prelijep pogodak, naravno u njegovom stilu - lobom. Odlično zalaganje, par duplih pasova, dobar tajming u utrčavanjima. Odlična partija za Meksikanca.

Andrei Arshavin - 6.5 - Par prodora po lijevoj strani i jedan odličan dribling.Sačuvao onu svoju oštrinu.

Robin van Persie - 6.0 - Ništa spektakularno od Robina. Po koja finta u kaznenom prostoru, i par solidnig pasova. 

0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP