Pet razloga zbog kojih Cesc ostaje u Arsenalu!



1. Arsenal ne želi prodati igrača: Fabregas je pod dugogodišnjim ugovorom, a klub je financijski stabilan.    Dodajmo tome još i čvrst stav Vengera po tom pitanju, i šanse za ovaj transfer se smanjuju drastično.

2. Barcelona nema dovoljno novca : Sve je očiglednije da će transfer Sančeza biti ostvaren. Cijena transfera je oko 40 miliona €. Igrač kao Cesc, vrijedi puno više. A Barcelona ove sezone nema toliki novac na raspolaganju. 

3. Mjesto u startnih 11 : U Barceloni mu niko ne moze garantovati mjesto u prvom timu. A mislim da mu je draže igrati polufinale Lige Šampiona sa Arsenalom, nego gledati Barcelonino finale sa klupe. Nešto slično ovome je izjavio Aleksandar Hleb.

4. Novi ugovor : Mislim, da je odugovlačenje oko Nasijevog ugovora povezano i sa Fabregasom. Vjerovatno će od ove sezone njih dvojica, a možda i van Persi kao treći, biti tri najplaćenija igrača u istoriji kluba.

5. Ipak, on je kapiten Arsenala: Iako nije idalan za ovu ulogu u timu, on to nadoknađuje sjajnim partijama i  požrtvovanošću na terenu. Arsenal je kompletan tim gradio oko ovog igrača, i njegov odlasak bi sigurno bio veliki gubitak za tim. 

Istina, ne postoji nezamjenjiv igrač, potrebno je samo vremena. Ali na žalost mi toga nemamo. Ipak 7 godina bez trofeja  nije mala stvar za klub kao što je Arsenal.    

2 KOMENTARA:

Anonymous 3 Jun 2013, 07:23:00  

Hi there! I simply wish to give a huge thumbs up for the nice info you might have here on this post.
I might be coming back to your weblog for more
soon.

my web page - cherry county noida extension

Anonymous 5 Jun 2013, 09:40:00  

Hi there! I just wish to give an enormous thumbs up
for the nice data you might have here on this post. I will
probably be coming back to your weblog for more soon.



my page; cosmetic surgery queens ny

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP