Eins, Zwei, Drei...




Izvučeni su parovi Lige Šampiona. Vjerujem, svi su u potpunosti upoznati sa novonastalom situacijom, tako da odmah prelazimo na stvar. A ona stoji ovako :

Izvukli smo jednog veoma teškog protivnika i mislim da je to bez ikakve dileme svima jasno. Da li je moglo gore ili bolje ? Moglo je. Ali uopšte nemam namjeru zamajavati se šta bi bilo kad bi bilo. Već idemo vidjeti šta nam predstoji i kako to riješiti na najbolji mogući način.

O ekipi kao što je Bajern suvišno je trošiti riječi i vrijeme. Svi znamo koliko su jaki, odlučni i samouvjereni. Jednostavno, tipična njemačka ekipa sa prepoznatljivim mentalitetom - a to znači da vas očekuje borba do  poslednjeg minuta. Sve ovo samo potvrđuje težinu i važnost meča koji nas očekuje. 
Ali upravo ovakve utakmice i nose čitavu draž samog takmičenja. Takmičenja u kome svi imaju šanse! Ne postoji klub koji ne može odigrati dvije perfektne utakmice i u njima pokazati svu svoju snagu i sav svoj sjaj. Upravo je to ono što vas drži i ono čemu se svi nadaju. 

Prva utakmica se igra kod nas i cilj je svakako napraviti dobar rezultat. A da li to znači da je i 0 : 0 dobar rezultat ? Zavisi, i to od toga koliko vjerujemo u sebe i svoje sposobnosti i koliko smo spremni dati sami sebe u sve to. 

Mislim da svakako postoje dobre šanse za prolaz i ne vidim razlog za paniku. Prvi meč će svakako biti od velike važnosti ali ne i presudan. Sve u svemu jedna velika fudbalska poslastica za sve istiske ljubitelje fudbala.  Dve velike ekipe iza kojih stoji masivna tradicija vam garantuju dva paklena i nezaboravna meča. Meča, koja se pamte i prepričavaju godinama. 

Zbog toga je bitno da sada, više ne ikada stanemo uz svoj klub iz svoje igrače. Jer sitnica će odlučiti meč. Nadam se da ćemo mi biti ta sitnica! 

***Arsenal4Life && Gunner4Ever***



  

0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP