Kako se postaje šampion ?





Svi ste čuli za njih. Možda ste čak bili toliki sretnik pa ste pojedine i upoznali. Ko će ga znati, možda se i u vama krije neki novi učenik generacije, najbolji student, doktor nauka, uzoran radnik ili odličan sportista. Jer život je čudo! Ni jedna opcija ne ostaje potpuno isljučena. Danas se možete probuditi kao sasvim prosječan čovjek i onda vam se desi neka spontana situacija i promjeni vam taj isti život za 180 stepeni. Odjednom, na svijet počinjete gledati iz nekog drugog ugla, a stvari koje su do sada padale u drugi plan ili vam uopšte nisu bile od interesa postanu veoma bitne. 

Bilo kako bilo, šampion se ne postaje preko noći. Godine i godine mukotrpnog rada, dani i sati žrtve i odricanja radi samo jednog cilja. Tek kada to ovako sagledamo uviđamo jednu plemenitost, kao veliku osobinu svakoga ko se našao na tom uskom putu. Svakako talenat je veoma bitan, ali najbitnija je volja. Koliko sportista je doslovice propalo ili nije ispunilo svoj potencijal zbog nedostaka volje i samoodricanja ? 

Ali ponekad ni to nije dovoljno! Jer ako nemate hrabrosti da se suočite sa svim onim što je pred vama, i što vam prijeti da vas skrene sa puta kojim želite da idete, onda sav vaš dosadašnji trud pada u vodu i kao da ga nije ni bilo.
Zbog toga je bitna vjera u sebe samoga i u Svevišnje biće koje nas je stvorilo. A kada to ispunimo, za nas ne postoji prepreka koja se ne može preći ili rezultat koji se ne može ostvariti. Znamo da sve dalje zavisi od našeg i samo našeg truda. 

I onda nećemo krivite druge već sebe. Pokušaćemo stvari sagledati sa svih strana i uočiti greške zbog kojih posrćemo pa se i potruditi da do njih više ne dodje. Znamo da niko od nas nije savršen. Ali to vam ni jednog jedinog trenutka ne zabranjuje da ka tome nepokolebljivo i težite.

Zbog toga je bitno da svaki od nas kako navijača, igrača, pa sve do trenera pogleda prvo u sebe i svoje slabosti. Da pokuša dostići svoj maksimum, da pokuša postati svoj šampion! Tek onda ćemo vidjeti do kojih daljina dosežu naše granice i tek onda ćemo vidjeti koliko smo stvarno sposobni!

 Šampionski pozdrav mojim čitaocima!




0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP