We need a Hero, He's gotta be strong and He's gotta be fast...





Izvojevali smo veliku pobjedu i zasluženo osvojili sva tri boda. Vidjeli smo da Big Sam ne odustaje od svoje taktike koja se zasniva na veoma gruboj igri, pa ponekad gledaoci pomisle da gledaju ragbi a ne fudbal. Osim velike grubosti Roverse je krasio i sam stil igre poznat pod nazivom bunarenje. Ovak stil igre vam uglavnom garantuje jedan pogodak. Sve više od toga je sreća. Možda je taj jedan pogodak dovoljan kada igraju protiv nekih klubova. Ali protiv kluba kao što je Arsenal, jednostavno nema šanse!


Ova utakmica je bila prvi ozbiljan test za naše momke. Test snage, volje i test hrabrosti. Uspješno smo prošli sva tri. Na terenu izgledamo veoma samouvjereno i iskusno. Igrači kao da čezne za fizičkim duelima. Kao da su pušteni sa lanca. Skaču, nasrću, galame i uništavaju sve što se ispred njih nalazi. Izlaze na teren sa samo jednim ciljem - pobjeda ! To je ona odlučnost koja nam je nedostajala svih ovih sezona. Valjda to dolazi zajedno sa iskustvom. Znamo kada treba stati na loptu i umiriti igru. Napad i sredina su nam odlični. Vidi se mala neuigranost Šamaka, ali je sve bolji iz utakmice u utakmicu. Momak je prava radilica. Koliko se samo puta vratio i oduzeo loptu protivniku! Čovjek polako postaje moj novi heroj.


A ako želimo da osvojimo titulu, onda će nam ovakvi momci trebati. Tu je još jedan koji se posebno ističe - Volkot! Momak je naprosto eksplodirao. U dvije utakmice je postigao 4 gola. Henry je bio i ostao legenda, a bogami ovaj momak neće biti samo jedan u nizu igrača koji će proći nezapamćeno. Nije bitno kojom nogom šutira, i sa koje pozicije. Brzinu ne smijem ni spomenuti kao i sve veću kreativnost koju pokazuje na terenu.

Ovo je samo najava onoga što ćemo gledati u idućih par godina. I sada zvanično mogu reći da smo dobili novog Henry-a i novu legendu! Novu mašinu za postizanje pogodaka. Mašinu koja donosi uspijeh. Idući put kad bude ulazi na teren, slobodno ustanite i pozdravite našeg novog heroja - našu novu legendu !


0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP