Pregled sezone 2010/11




Pred nama je pregled sezone, koja je bila sve samo ne nezanimljiva. Obarani su rekordi, kako timski, tako i individualni. Par igrača je napustilo sastav, ali su isto tako došli i oni novi. Puno dramatični utakmica i događaja je iza nas. Jedna veoma neobična sezona. Sezona veliki poraza i još većih pobjeda. Pa krenimo ...


Sezonu smo počeli teškim gostovanjem u Liverpulu. Iako smo bili bolji, uspjeli smo izvući samo bod iz te utakmice, i to nespretnom intervencijom Reine. Nakon toga je uslijedila golijada kod kuće protiv Blekpula. Šamak je postigao svoj prvi pogodak u dresu Arsenala, a Tio Vokot svoj prvi het-trik. Tokom projekta Arsenalizacije, vraćen je Klok End, kao i nazivi tribina. I avgust smo završili pobijedom nad Blekburnom, sa 7 bodova iz tri utakmice. 

Septembar je počeo veoma loše - povrede Volkota i Vermalena. Zatim su izvučeni parovi Lige Šampiona. Osim nas, kao nosioca grupe H, bili su tu još i ukrajinski Šahtjor, portugalska Braga, i beogradski Partizan.  Ovo prestižno takmičenje smo otvorili u našem stilu, i ispratili Bragu sa 6 pogodaka. Šamak u odličnoj formi, 3 pogodka u tri utakmice. Onda je uslijedila povreda Fabregasa, i meč Karling kupa sa Totenhemom. Ostvarena je pobijeda od 4 - 1, najvća u poslednjih 30 godina na Vajt Hart Lejnu.  Poraz od WBA u gostima, da bi se sve ispravilo pobijedom u Beogradu, meču kome sam lično prisustovao. Na Šamaku je bio napravljen peti penal, u osam utakmica. Sjajan početak za Marokanca, jednostavno nezadrživ za protivničku odbranu !

Porazom od Čelzija smo započeli Oktobar. Drogba je ponovo bio na listi strijelaca, a Aleks je neodbranjivim šutom iz slobodnog udarca osigurao pobijedu. Poslije ovog meča, smo nanizali pet pobijeda. Prvo je uslijedio povratak Hleba u dresu Birmingema. To je bio 800-ti meč pod vodstvom Vengera. Zatim je Emirate posjetio još jedan stari poznanik Dudu. Dočekan ovacijama, i aplauzom nakon postignutog pogotka. Utakmica je završila 5 - 1, a Arsenal je postao vlasnih novog rekorda u postignutim golovima. Čak četrnaest u 3 utakmice Lige Šampiona. U ligi smo nastavili istim tempom, pobijedom 3 : 0 nad Građanima, i 4 : 0 nad švrakama u liga kupu. Nakon deset utakmica, zauzeli smo drugo mjesto sa 20 bodova, pet manje od Čelzija. Dok je WBA, sa utakmicom manje zauzeo visoko šesto mjesto na tabeli. 

Novembar je donio dva poraza, na samom početku. Šahtjor i Njukasl su bili bolji od nas. Kosijelni je za tri mjeseca već bio sakupio 2 crvena kartona. I uz povredu Vermalena, odbrana je bila veoma uzdrmana. Crni niz smo prekinuli pobijedom nad Vulvisma od 2 : 0. Oba pogotka su djelo Šamaka, u prvoj i poslednjom minuti meča. Za prvi pogodak nam je bilo potrebo samo 37 sekundi ! Nastavili smo sa pobijedom nad Evertonom, da bi izgubili od Totenhema, iako smo imali dva gola prednosti. Prva njihova pobijeda nakon 17 godina! Uslijedilo je gostovanje Aston Vili, utakmici u kojoj je postignut 1500-ti pogodak pod Vengerovom palicom. I naravno ponovni susret sa živom legendom Robertom Piresom. Pobijedom nad Viganom u karling kupu završavamo ovaj mjesec. Zadržali smo drugo mjesto na tabeli sa 29 bodova, samo je sada Mančester bio bolji sa 2 boda više.

Utakmica sa Fulamom i dva najljepsa pogotka Nasrija su zapečatile mjesec Decembar. Ipak, dva puta promiještati odbranu u istoj utakmici, i zatim postići golove nije mala stvar. Nakon utakmice sa Partizanom, i povrede Fabijanskog, na gol  staje niko drugi do Vojičeha Ščeznija! Poraz od Mančestera, i onaj nesretni pogodak Parka, tačnije lopta odbijena od njegove glave. Vjerujem da mu ni danas nije jasno, kako je ta lopta završila u mreži!  Brzo smo se oporavili od šoka, i sa Anrijem na tribinama savladali Čelzi 3 : 1. Odlična utakmica naših igrača, a strijelci su bili Song, Fabregas i oporavljeni Volkot. Remijem sa Viganom završavamo godinu na trećem mjestu. Sakupivši 36 bodva, dok je vodeći Mančester imao dva boda više.

Novu godinu započinjemo pobijedom nad Birmigemom. Zatim remi sa Sitijem, meč u kome smo tri puta pogađali stativu. Jednom čak i unutrašnji dio, ali jednostavno nismo imali sreće. Uslijedile su utakmice u FA i Karling kupu, da bi u ligaškoj pobjedni nad Viganom, van Persi postigao svoj prvi het-trik u dresu Arsenala! Nadam se ne i poslednji!

Februar nam je donio veoma uzbudljive utakmice. Sve pobijede u ligi, osim one čudne golijade protiv Njukasla. Kada smo prokockali ni manje ni više nego 4 gola prednosti! Naravno tu je najveća pobijeda sezone : 2 - 1 nad Barcelonom. Znam da se svi sjećate te utakmice, golova Aršavina i van Persija. Kao i emocionalnog slavlja Ščeznija! I onda je uslijedilo finale na Vembliju ! Još jedna šansa da se osvoji neki trofej je bačena u vodu. Ali smo i dalje bili prisutni u ostala tri takmičenja.

Nakon poraza u finalu i ispadanja od Barce, sve je krenulo nizbrdo.Došao je još jedan poraz od Mančestera, i ispadanje iz polufinala FA kupa. Osvojena su samo 2 boda u ligaškim utakmicama. Na sreću, mart mjesec nije bio uspješan ni za naše rivale. Tako da smo ostali na drugoj poziciji, sa 58 bodova, utakmicom manje i 4 boda zaostataka za vodećim timom. 

Potpuni krah se desio u mjesecu Aprilu. Poraz od Boltona, a jedina pobijeda je bila nad ekipom Blekpula, u kojoj je nastupio i Jens Leman, sakupivši tačno 200-ti nastup za naš klub. Dramatična utakmica sa Totenhemom, u kojoj je van Persi postigao svoj 16 pogodak u isto toliko utakmica. Opet smo ispustili prednost od dva pogotka, i sami sebe izbacili iz trke za titulu. Kao šlag na kraju, ne zaboravna utakmica sa Liverpulom. Osam minuta produzetaka i dva penala su bili previše uzbuđenja za sve nas. Jedina pozitivna vijest je ta, da je Vilšer izabran za najboljeg mladog igrača godine, dok je Nasri zauzeo drugo mjesto u starijoj konkurenciji.

U Maju smo već bili ostali bez ikakve nade i volje da se borimo za pobijedu. Ali motivacije nije nedostajalo u utakmici sa Mančesterom. Povratnik Remzi je postigao pogodak, i tako nam pružio bar malo zadovljstva na kraju sezone. Dok je van Persi u poslednjoj utakmici sa Fulemom, postavio novi rekord Premier Lige - 9 postignutig golova u 9 gostujućih utakmica za redom. Najbolja sezona Robina do sada !

Na kraju smo zauzeli skromno 4. mjesto, koje nas vodi u najelitnije takmičenje. Bili smo tako blizu osvajanja trofeja, ali na žalost nismo imali sreće. Pred nama je nova sezona, u kojoj ćemo pokazati da imamo karakter i mentalitet pobjednika. Zato podržimo naše momke da istraju na tome putu ! Gunner4Ever & Arsenal4Life !

0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP