Opet se dešava !




Sezona još nije ni počela, a sindrom zvan povrede je već stigao u naš kamp. Bezuspješno sakrivanje po Njemačkoj nam nije pomoglo, jer ova ukleta stvar nas je i tamo pronašla. Izgleda, i ona se još nalazi na pripremama, pa su poslijedice daleko manje od uobičajenih. 

Kažem daleko manje, jer povreda Hendersona neće bitno uticati na naše planove ove sezone. Volkot opet ima problema sa člankom, ali je ta povreda minorna. I mislim da će sigurno biti spreman za početak sezone, a možda ga čak budemo gledali i na Emirejts kupu. 

Na toj listi su još Diabi, Cesc i Ebue. Dijabi će propustiti ostatak sezone, i njegov povratak se očekuje za kraj Avgusta. Ebue je već jednom nogom u Turskoj. Zanimljivo, da je vijest o njegovom prelasku , obrisana  iz arhive Arsenalove oficijalne stranice. Zadnja dostupna informacija je bila ta u kojoj se navodi da je transfer završen i da je Ebue potpisao četverogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom. 

Pred nama je prva velika provjera  - Emirejts kup. Svakako više priželjkujem da ostanemo u punom sastavu poslije te dvije utakmice, nego da osvojimo kup. Ne kažem da on nije bitan, ali povrede nekog od ključnih igrača imaće dalekosežnije posljedice po nas, nego neosvajanje turnira,

Sutra vas očekuje kompletan pregled prethodne sezone i osvrt na najbitnije utakmice. Prvobitni plan je bio da  se tekst objavi u dva dijela. Ali sam odlučio nagraditi sve vjerne čitaoce ovog bloga, i slobodno možete očekivati jedan masivan tekst sa puno zanimljivih detalja i informacija. Do tada, pozdrav Gunneri ! Arsenal4Life & Gunner4Ever !

0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP