The Return of The King !




Stvari se polako zahuhtavaju, i to je za svaku pohvalu. Novine su prepune raznih naslova vezanih za naš klub, pa se više ne zna, ko dolazi a ko odlazi. Navodno, Bentner je potpisao za Sporting, da bi kasnije ta ista vijest bila opovrgnuta od  strane čelnika portugalskog kluba. Sve se toliko uzmješalo i zapetljalo, da čovjek naprosto poludi!

Za promjenu, oglasio se i naš predsednik kluba Peter Hil-Vud. Izgleda, kad stvari treba dovesti u red, onda nas očekuju i njegovi nastupi. Kao i prošle sezone, i sada je upozorio Barcelonu da počne ozbiljno shvatati situaciju oko Fabregasa. I kristalno jasno , stavio do znanja, da nemamo u planu prodati ovog igrača za sitniš koji su oni ponudili. Mislim da je do ovoga, trebalo doći dosta ranije. Pa bi smo sigurno izbjegli ovu medijsku kampanju Barcelone i njenih saveznika, ili je bar značajno umanjili. 

Dolazak Mate je sada više nego izvjesan. Iako se spominje i zainteresovanost Sitija, za ovaj transfer. Ovo samo potrvrđuje činjenicu da Nasri ostaje u klubu. A uplitanje u ovaj transfer je možda način da nam se osvete, zbog odbijanja ponude za već pomenutog igrača. Pitam se samo, kada će im već jednom ponestati brojeva za dresove ?! Malo li je stotinu za jedan klub ?!

Samba nam preko novina poručuje, kako ima veliku želju da zauzme borbeno mjesto u našim redovima. I mislim da su nam vrata sada širom otvorena. Prije par dana o ovome smo samo mogli maštati. A sada, Džagijelka je već jednom nogom u klubu, a drugi štoper se sam nudi. I stvari polako ali sigurno dolaze na svoje mjesto. 

Pred nama je fudbalska poslastica - Emirejts kup. Kao i povratak žive legende našeg kluba - Tijeria Anrija ! Emocija neće nedostajati ni sa jedne strane, u to sam siguran. A pored ekipe Red Bula, tu su i uvijek neugodni Boka Juniorsi. Jedna tipična južno-američka ekipa, sa puno dodavanja, tehnike i driblinga. Zatim, novopečeni bogataši iz Pariza- ili francuska verzija Sitija.

 Nadam se da ćemo uživati u majstorijama klubova koji će nastupiti, i da će ovaj vikend pretvoriti u pravi fudbalski praznik.Vama ostaje samo da dobro ohladite pivo i udobno se smjestite. A ostatak prepustite njima! Dani čarolije su pred nama, i za to jednostavno opustite se i  uživajte ! Ima vremena da brinemo o transferima i novoj sezoni ! Dva dana odmora smo sigurno zaslužili. Zar ne ?!


0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP