Priča o Neznanom junaku !

Za nas, on je uvijek tu ! Hrabrost je njegova snaga, a srce je njegovo oružje. Uvijek tih, ali opet veoma primjetan. Igrač koji se uvijek nesebično daje kako za tim, tako za klub i navijače. I svakako, malo je riječi kojima bi se mogla izraziti zahvalnost za njegovu lojalnost, i sve ono što je učinio, i što i dalje čini za nas. Dame i gospodo, molim vas ustanite ! Ustanite, i poklonite se jednom od najvećih među nama - jedan i neponovljivi Bakari Sanja !




Kada je stigao u Arsenal, bio je nepoznat kao i većina njegovih prethodnika. Svi su se zapitali koje taj čovječuljak sa smješnom frizurom. Frizurom koja će kasnije postati sinonim za ovog igrača. Svojim sjajnim igrama, zacementirao je mjesto u startnoj postavi. I od trenutka kada je ušao u igru, više ga nikad i nikom nije ispuštao. Ništa čudno, istim tempom je napredovao i u nacinalnom timu, te postao nezamjenjiv na svojoj poziciji. 

Veoma stabilan i konzistentan igrač. Svaki meč za njega je finale, bez opuštanja i bez pogrešaka. Odličan u odbrani, a ništa manje ne zaostaje u napadu. Brzina, izdržljivost, odlučnost i hrabrost su njegove najveće vrline. Koliko je puta samo počistio loptu sa gol-linije, i tako nas ostavio u životu. Svaki put, bezuslovno dajući sebe za nas i za klub, u potocima vlastitog znoja bi napuštao teren po završetku meča. 

Nikad niste postavili  pitanje : Da li je mogao bolje ? Jer sigurno, garant svega toga su svi oni primljeni udarci i pretrčani kilometri na suncu i kiši. I kada svi pokleknu, pokušavajući vazduhom za trenutak povratiti život, on će biti taj koji će i dalje trčati. Vidjećete kako jedan igrač smjelo i ponosno, i dalje hitrim koracima grabi naprijed. Pri tom noseći zastavu kluba u jednoj, a dres u drugoj ruci, i trčeći odlazi u viječnost. Tamo gdje heroji piju nektar, i muze sviraju najljepšu muziku. Taj igrač će biti On ! 

Ovo je samo malo hvala, tako velikom čovjeku. Trebamo biti i ostati ponosni  na činjenicu da jedan takav igrač nosi dres i brani boje našeg kluba. Neka svako na svoj način izrazi zahvalnost prema ovom igraču. Da li to bilo šerovanje video klipova, ili postavljanja slika na socijalnim mrežama - nije bitno. Ono što je bitno, to je pokazati da smo svim srcem uz Sanju, jer je on uz nas sigurno ! Proud To Be A Gooner ! 
 


Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP