It's time for Arsenal !



Šta je to ustvari sreća ? Da li je to subjektivno stanje zadovoljstva za kojim naša duša čezne ? Da li je sreća sadašnjost, ili ona dolazi samo na osnovu zaključaka iz prošlosti ili želja iz budućnosti? Znam da u svakome od nas postoje duboki i opravdani razlozi za dobijanje odgovora na ova pitanja, ali se bojim da bi oni bili veoma šarolikog sadržaja. Jedina stvar u koju sam 100 % siguran, je ta da je istinska sreća voljeti i podržavati nešto što je ispravno ne samo za vas kao pojedinca, nego nešto što je blisko i sveto milionima ljudi na ovoj našoj planeti! A to nešto je svakako i Arsenal !

I vrapci na granama znaju koliko godina već čekamo na trofej. Trofej koji će okruniti i ozariti jednu novu generaciju igrača – mladih igrača prije svega ! Ali, i ne samo njih ! Nego i trenere koji su od njih napravili to što su danas ! A isto tako i nas navijače, koji smo podržavali svaki njihov korak, uzdah ili šut ! Došao je čas za naplatu truda koji je ulozen u godinama koje su iza nas. Da li će on biti naplaćen na Wembliju ? Ili možda na Emirejtsu ? Da li ćemo se u nedelju radovati, ili ćemo tužnih glava napustiti naše tribine ? Ili ćemo se možda u maju svakodnevno opijati zbog ogromnog uspjeha u elitnom takmičenju? Teški su dani koji dolaze i sleću na naša ramena ! Nadam se da ćemo imati snage i hrabrosti da ih iznesemo!

Nakon pobijede nad Barselonom, dobili smo krila koja nas mogu daleko odnijeti. Po prvi put svi znaju da mi to možemo ! Osvajanjem Liga kupa, samo ćemo učvrstiti temelje onog za šta se borimo i zalažemo već godinama. Pokazaćemo svijetu da se trofeji mogu osvajati i na naš način. Način koji je možda i najteži ili ujedno i najispravniji! Time će nečija zavist a nečije divljenje i poštovanje biti veće. Tek tada ćemo vidjeti da sve ove godine čekanja nisu bile uzaludne. U tom trenutku će biti svejedno koji će igrač da podigne trofej – Sesk ili van Persi. To će biti NAŠ igrač! I to će biti NAŠ trofej!

Da bi ostali uspješni i u ostalim takmičenjima, moraćemo biti u stanju da nakon finala kupa , hladne glave i vrelog srca uđemo u ostala takmičenja. Pogotovo ako znamo da nam uzvratna utakmica lige šampiona kuca na vrata. Biće teško otići ne poražen, ali nije i nemoguće. Radujeme to što smo u prvoj utakmici pokazali da imamo karakter koji je potreban u ovom elitnom takmičenju.

I zato su zaslužili da ih u nedjelju bodrimo iz sveg srca sa naših tribina, fotelja i kauča! Budite uz njih i srcem i dušom! Jer vjerujte mi na riječ - trebaće im ! Go Gunners !!!!


0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP