The Hunt Begins!





Pozdrav Gunneri! Sezona je vec odavno završila, i sada je sve usmjereno na Mundijal i potencijalne transfere. Što se tiče Mundijala, to je priča za sebe. 32 najbolje reprezentacije svijeta, svake četiri godine se takmiče mjesec dana za tron reperzentativnog fudbala. I svakako da to zaslužuje veliku pažnju. Ali ništa manje neće zaostajati ni vijesti o mogućim transferima vezanih za naš klub. Pogotovo ako znamo da raspolažemo sa ni manje ni više nego 40 milona funti. Što je veliki napredak u odnosu na prošle sezone.

Sezona nije bila jos pošteno ni završila, a prvo pojačanje je stiglo. I to u vidu Maurana Šamaka, igrača koji nam može mnogo toga donijeti, pogotovo u skok igri. Odlikuje ga i dobra tehnika, brzina, nekompromisan je u duelima i nešto zbog čega ga posebno cijenim a to je snalažljivost. "Leteći Marokanac" daje golove iz svih mogućih pozicija, na sve moguće načine. Milslim da je ovo još jedan u nizu dobrih poteza gospodina Vengera. Pogotovo ako uzmemo u obzir da za njegovo dovođenje nismo potrošili ni jedan peni. Velike su šanse da na isti način dovedemo još jednog igrača provjerenog kvaliteta - Džoa Kola ali ćemo tu vijest uzeti sa rezervom.

Ono što mene, a kako je anketa pokazala i vas najviše zanima jesu defanzivni igrači. Prvenstveno golman i štoper(i). Dani Almunije, Fabijanskog, Silvestrea i po svemu sudeći Galasa su odbrojani. Mnoga imena se spominju. Neka su zvučna i dobro poznata dok za ona druga čujemo po prvi put. Ali to nas ne treba da brine, pogotovo ako znamo da je Profesor bezbroj puta pokazao kako se od nepoznatog igrača pravi zvijezda. Za sada sve ide svojim tokom. Potraga za golmanom se nastavlja, kao i dostojan partner Tomiju. I nema ni truna sumlje da to Venger i ekipa neće dobro odraditi. Jedina stvar koja bi mogla sve poremetini je odlazak Fabregasa.

Barselona ponovo očajnički pokušava da ga vrati u svoje redove. Razlika u odnosu na prošle sezone je ta da Arsenalu nisu preko potrebna novčana sredstva i to što je Fabregas izjavio da želi napustiti klub. Sa ovom izjavom sam bio veoma razočaran. Arsenal je klub koji je od njega napravio igrača svjetske klase. Dao mu je platu, obrazovanje i najbitnije - dao mu je šansu! Sa 17 godina igrao je u ligi šampiona. Pjevali su mu : " He is only seventeen he is better than Robbie Keane!" U finalu kada je Leman dobio crveni karton, Venger je izveo Piresa a ne njega. Dao mu je priliku da se dokaže. Sa 22 godine postao je kapiten jednog od najvećih klubova na svijetu. A sad kada treba da pomogne klubu i da mu uzvrati ljubav i povjerenje on okreće leđa i hoće da se vrati onima koji za njega nisu imali vremena i živaca kad mu je bilo najpotrebnije. Sramota!

Ali kao što znamo niko nije nezamjenjiv, pa tako i Fabregas. Iskreno ,više me brine u kakvom će se stanju vratiti naši igrači sa Svjetskog prvenstva i koga ćemo dovesti u zadnjim linijama. Jedno je sigurno - ljeto neće biti dosadno. Igračima želim mnogo uspjeha na predstojećem prvenstvu i naravno da se vrate zdravi i spremni za sledeću sezonu.


***Gunner4Ever&&Arsenal4Life***



0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP