Messi rules!



Naslov mozda i ne pristaje za blog ciji je autor navijac Arsenala, ali od istine se pobjeci ne moze. Bili smo svjedoci jos jedne slabe partije naseg kluba!

Pocetak, kao iz snova, ali debakl na kraju. Veoma oslabljeni povredama, igrali smo na dva fronta - na jednom Barselona, na drugom Mesi! Kada bi zaustavili bitku na jednom frontu, ona bi se rasplamsala na drugom.

Gledala se repriza utakmice iz Londona, samo glavni akter je bio jedan igrac. Igrac za koga nismo imali rjesenja, kao i za igru Barselone. Jednostavno bilo smo nadigrani i to na nas nacin. Puno kratkih i jos vaznije tacnih pasova, puno lopti u prostor, odlicne akcije, timska igra i jos mnogo toga sto takodje krasi i nasu ekipu. Jednostavno nismo bili "na nivou". Da li trebamo traziti opravdanje ili krivca ? Pa i jednog i drugog ima dosta, i to nas nigdje ne vodi. Pogotovo sada kada je finis sezone, i kada igraci trebaju uci u mec hladne glave. To ce sigurno biti tesko, bar poslije onakve utakmice. Utakmice u kojoj je prevladalo nesto u cemu smo sigurno bili slabiji - induvidualni kvalitet. Imali smo priliku da vidimo i po 4 igraca kako oblijecu oko Mesija, sto je svakako ostavljalo dosta prostora za ostale Barsine igrace. Nismo se dobro branili i to mogu da razumijem. Ali ne mogu to da nismo mogli da napadamo. Maksimum nam je bio 5 pasova i to u par navrata. Cim bi se zavrsili jedna akcija Barselone, vec bi pocinjala druga. Kao da je na terenu igrala samo jedna ekipa. Istina , imali smo par dobrih prilika, od kojih smo samo jednu iskoristili.


Jos jedna bitna stvar je duzina nase klupe. Sa Istmondom i Meridom na klupi protiv ekipe kao sto je Barsa ??? Mozda, ali za 5 godina. Klub koji ima visoke ambicije u osvajanju trofeja to sebi ne bi smio da dozvoli.

Ostaje nam jos samo Premier liga. Do kraja je 5 utakmica a mi trebamo isto toliko pobjeda. Dosta smo oslabljeni povredama, ali nadam se da nam je ostalo snage za posledjni nalet! Nalet u kome moramo biti 100% fokusirani samo na jednu stvar - pobjedu!

0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP