Saga Fabregas - scena 2 - treći put;





I ovo ljeto smo u prilici da ponovo gledamo reprizu španske sapunice, koja se pušta svakodnevno na svim TV kanalima, pod nazivom "Seskito se vraća kući!" Pošto su idejni tvorci ovog projekta krajnje nemoralni ljudi, skloni plagijatstvu i prevarama, ovakav neoriginalan naslov je nešto, po čemu je njihov rad prepoznatljiv.

Njihova istorija je bogata, ali je ponašanje varvarsko. Nemaju respekta prema nikome, a žele da im se divite i da ih poštujete. Misle da su ratnici i heroji, a udaraju gdje je najslabije. Sjećate se, kako su igrači Intera, veče pred utakmicu tri puta napuštali hotel u kome su bili smješteni?! Navodno zbog podmetnutih eksplozivnih naprava! Pa to je krajnji dokaz kukavičluka. Sada, kada Venger želi spriječiti bilo kakve pregovore uzmeđu ova dva kluba, i nakon ispada Čavija, Vilje i Pikea, okrenuli su se prema Seskovim roditeljima i najboljim prijateljima, te na njih vrše pritisak.

Da li smo se ikad zapitali šta je cilj svega ovoga ? Nije samo dovođenje Fabregasa u pitanju, već način na koji bude doveden, tj. odveden! Oni žele da unesu takav nemir u naš klub - nemir među igrače, trenera, upravu i naravno glavni cilj su navijači. Spremni su da idu do te granice, da nam se sve zgadi, kao što i jeste, i da budemo ravnodušni prema odlasku ovog igrača. Da dođu u dominantu poziciju, a ne da budu podređeni. Zbog toga su stalno ti pritisci i spletkarenja. Čekaju trenutak kada će nama da "pukne film", i tada ćemo mi biti podređena strana u pregovorima. Da bi sačuvali mir u cijelom klubu, bićemo primorani da to uradimo. A kada ste podređena strana , vi ne postavljate uslove, već ih prihvatate. Umjesto za traženih 50 mil. dobicemo ovih isti 27 što su ponudili prvi put! Mislite da će Španci dopustiti Arsenalu ogromnu zaradu na igraču koji je ponikao u njihovoj školi fudbala ? Sigurni budite da to neće učiniti. To bi bio prevelik udar na njihov ponos i slavu! Ili da će u jednoj sezoni baciti 80 miliona za dva igrača koja će grijati klupu ? To je još manje vjerovatno. 

Jedina sigurna stvar je ta da ćemo do petka i utakmice sa Kelnom znati sve odgovre na pitanja koja nas toliko muče. Mislim da smo u velikoj prednosti i dosta boljoj poziciji nego što je to bilo prethodne sezone. Venger je odlučniji nego ikad, i velike su šanse da našeg kapitena i ovu sezonu gledamo u dresu Arsenala!

Ali ne zaboravite činjenicu da je u fudbalu sve moguće. Jer fudbal je rat, a u ljubavi i ratu - sva sredstva su dozvoljena! Dozvoljena, jer ih opravdava cilj. A cilj je naravno pobjeda !

0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP