(Ne)zadovljni bodom ?



Prva utakmica je iza nas. Izvukli smo bod uz dosta sreće, ali zasluženo taj bod nosimo kući. Još jednom se pokazalo da na Enfildu nikad nije lako. Pa čak i kad imate igrača više veći dio takmice. Da li trebamo biti zadovoljni ? Iskreno se nadam, da ću odgovor dobiti kada zavrsim ovaj tekst.


Igrali smo dobro. Istina, sa igračem više, ali i da su sastavi ostali ravnopravni, gledali bi veoma sličnu utakmicu. Liv'pool-u je jednostavno nedostajala ideja. I to jasna ideja, koju su jednostavno izgubili istog onog trenutka kada su i izgubili Xabi Alonsa. Od tada to jednostavno nisu oni. Njihova igra se svodi na duge lopte Džerarda prema Kujtu ili Lanetu, odnosno u prostor prema Ngongu i kasnije Toresu. Imali su jednu ozbiljnu priliku i iskoristili su je na najbolji mogući način. Ali neću više da kometarišem njihovu igru, već našu. Ipak ovo je blog o Arsenalu a ne o Liverpulu. Mi smo igrali sa jednim igračem u sredini, umjesto tri. Kad kažem jednim, onda mislim onim jednim pravim - Nasri. Vilešer je bio kao prekidač. Čas uključen, a čas isključen. Za trenutak bljesne kao iskra, a onda ga nema nigdje. Ali ni njegov kompanjon Diaby nije bio nista bolji. I takav će da bude dok god bude igrao zadnjeg veznog. I sami ste mogli vidjeti. Pa čovek se trga od želje da ide naprijed , a jednostavno ne smije da prekrši naredjenje. Srce hoće jedno a razum drugo. Više je bio skoncetrisan da ostane na poziciji koju je trebao da odigra, nego na dužnosti koje nosi ta pozicija. Da su u sastavu bili Cesc i Song, mogao bih se opkladiti u šta god hoćete da bi sada imali dva boda više.

Iako su obadvojica zakazala, može se razumjeti. Jedan mlad i neiskusan, a drugi ne igra na prirodnoj poziciji. Ako uzmemo u obzir današnju igru naših veznjaka onda je napad igrao veoma dobro. Aršavin nije igrao na svom nivou ali ipak solidna partija. Ebue je mnogo pomogao Sanji, ali ga je bilo i u napadu. Za Šamaka samo riječi hvale. Čovjek je prava radilica i odličan timski igrač. I nakon ulaska RvP-a vidimo da će zadržati svoju poziciju, a Robin ide na mjesto krilnog napadača. Tu će imati mnogo više prostora da pokaže svoj raskošan talenat. Sa ovom trojicom igrača, mislim da imamo najbolji napad u cijeloj ligi.


O odbrani ne vrijedi trošiti puno riječi. Sve super osim Almunije. U kornerima umjesto lopti, on lovi komarce. Kosijelni je imao veoma dobar meč. Drugi žuti je malo diskutabilan, ali bilo kako bilo mi nemamo prave zamjene. Nadam se da će Venger sada defintivno dodati gas u potrazi za još jednim štoperom.


Odigrali smo kako smo odigrali. Mislim da nebi trebali biti nezadovoljni sa bodom u gostima, i to protiv tima kao što je Liverpul. Pogotovo ako uzmemo u obzir da su nam nedostajala dva najbolja igrača. Sve u svemu, mislim da će ovo biti jedna dobra sezona. Sezona u kojoj ćemo svima pokazati da mi to hoćemo i najvažnije da mi to možemo !

8 KOMENTARA:

gunner Ljube Afc 16 Aug 2010, 01:07:00  

pope kao i uvek,pametno srocis, i iskazes sve sto mislis,ja nisam gledo uzivo mec sto mi je jako zao,jer sam u to vreme ja imo utakmicu pa nisam mogo,ali koliko sam mogo videti na youtubu rezultat je donegde i ravnopravan,mozda je arsenal mogao do pobede da je rosicky iskporistio onu SANSETINU,ali dobro idemo dalje,sve je dobro osim poraza

Unknown 16 Aug 2010, 09:05:00  

poslije ovakvih utakmica uvijek krene lavina pitanja : Sta da je bilo ovako, sta da je bilo onako, a sta da smo iskoristili onu ili ovu sansu. Ali kao sto ti kazes, idemo dalje.

Anonymous 16 Aug 2010, 14:42:00  

Samo cu reci:Hvala tebi za ovaj sajt,hvala sto pises ovakve tekstove i mnogo hvala Reini za gol..... :D

gunner Ljube Afc 16 Aug 2010, 14:53:00  

zakacio sam se sad sa jednom budalom koji kenja o arsenalu i wengeru,al dobro vidim da je ne upucen u fudbal,navija za klub koji ima kokosku u grbu,a nezna nijednog fudbalera

Unknown 16 Aug 2010, 19:59:00  

Anoniman, ko si - da si.... hvala tebi i svima vama sto citate, komentarisete i posjecujete moj blog....


Ljube Afc : ma nemoj se sa kokoškama raspravljati,samo im baci malo kukuruza :)))

Anonymous 17 Aug 2010, 11:19:00  

Mozes, a i moras kvalitetnije pisati. Jbg malo kritike nije na odmet. A sto se tice Arsenala ja mislim da bi novi golman (Svarcer, Given) i Gibs na levom beku donelo titulu na Emirejts. Naravno ako predpostavimo da u vezi igraju Sesk, Song i Rosicki. Pozdrav svima topdzijama sirom Srbije.

Unknown 17 Aug 2010, 11:27:00  

kritike su uvijek dobrodosle :)

Anonymous 18 Aug 2010, 03:35:00  

dobar tekst...bas se slaze sa mojim misljenjem xD

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP