Loše vrijeme za nas rajske ptice ...




Još jedan tmuran dan za nas Arsenalovce. Ironično, zar ne ? Napolju je plus pedeset, a nama se smračilo pred očima. Pa smo se sakrili u sobe, i neprestano provjeravamo najnovije vijesti kako o budućim, tako isto o mozda vec bivšim igračima. Samo što se zacrnilo sa svih strana. Prestižni fudbalski sajt Goal.com je već obajvio tekst u kome se navodi, da je dogovor između Nasrija i Građana već postignut. Iako navode čvrste izvore, dodaću samo da je pouzdanost ne samo njihove stranice, nego i svih ostalih koje nisu zvanične stranice klubova, veoma mala. Tako da ćemo tu vijest uzeti sa velikom rezerevom..

Isto tako, već pomenuti sajt, objavljuje da je Arsenal postigao dogovor sa  katalonskim klubom, a cijena transfera je oko 35 mil. € . Što ja milslim da je apsurd. Jer koliko su plaćeni pojedini igrači, i o kakvim se cijenama govori, onda je ovakva ponuda ili podcijenjivanje ili čista izmišljotina. Jer se za Nasrija , kome ugovor ističe iduće godine, daje obeštećenje od 20 miliona, a za Cesc-a, koji ima veću platu i višegodišnji ugovor, daje 15 mil više. Uzmimo samo zvanični podatak sa TransferMarkt-a i vidimo razlike u cijenama ovih igrača, onda će vam sve biti jasno. 

Nemojmo se tješiti, da ako prodamo ove igrače, i dovedemo igrače istog kalibra na njihove pozicije, da će naš klub ostati ne promijenjen. Jer, ko će vam garantovati da će se taj igrači odmah stopiti u ekipu kao što su to uradili Sanja, Vermalen i Nasri. A možda se nikad ne skrasi kao Aršavin, koji uvijek izgleda odsutno. Ma koliko kod on se trudio, jednostavno postoji nešto što ga sputava da bude opušten kao u Zenitu. Ili uzmite samo primjer Toresa u Čelziju. Kvalitet je neosporan ali će mu biti potrebno dosta vremena, da  se uklopi u njihov stil igre. 

Neće me ni malo začuditi, ako se do kraja prelaznog roka budu spominjala i neka druga imena naših prvotimaca. Biće teško sačuvati dobru atmosferu u klubu, i hladne glave ući u novu sezonu. Sada je ne samo svaki dan bitan, nego i sat i minut. I zapamtite : ne vjerujte onom što čujete, već onom što vidite i osjećate! 

0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP