Gervinho i sedam napadača !



Možda nemamo najbolju sredinu i odbranu, ali napad je definitivno naša najjača karika. Dolaskom Gervinha, taj broj se povećao na osam igrača. Ostalih sedam su: Robin, Šamak, Aršavin, Tio Volkot, Karlos Vela, Bentner i Rio Mijaiči. Naravno, svi oni mogu pružiti odlične partije i na drugim pozicijama,  i to trebamo maksimalno iskoristiti. 

Mislim da i ove sezone igramo istu  4-2-3-1 formaciju. O poslednjoj četvorki je rano govoriti, jer znamo da će se broj dostupnih igrača povećati. (Iskreno se nadam!) Standardna dvojka ispred njih će biti Song zajedno sa Džekom. A koga smjestiti u preostale 4 pozicije, kada se na osam napadača tu još dodaju i Denilson, Diaby, Rosicky, Remzi, Nasri i Cesc ?! Mislim da će Venger biti na slatkim mukama ove sezone. Ono što sa sigurnošću možemo predpostaviti je, da su starteri van Persi, Cesc i Nasri. A ostali jedanaest će se boriti za to jedno mjesto. Naravno, pod uslovom da Cesc ostaje. Da li će Venger, ulogu centralnog napadača prepustiti Žervinju, a Robina izvući na krilo ? Ili obratno, što mislim da je veoma vjerovatnije, ostaje da se vidi. Ipak, brzina i dribling se dosta bolje iskoriste na bokovima, dok igrači sa vizijom dosta bolje prolaze u srediti terena. 

Nadam se da će se kao i većina afričkih igrača brzo prilagoditi, i što ranije postati ključna figura u našem timu. Za njega kao i za nas, bilo bi idealno da se mogao priključiti ostatku ekipe koja je na priprema. Ovako mu ostaje u Londonu da trenira sa Cesc-om i Ebueom. A poznavajući ovog drugog, ni malo mu neće biti dosadno... 

0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP