Kieran Gibbs - It's time to step-up !



Venger je po odlasku Klišija jasno dao do znanja da neće tražiti novu zamjenu, već da će se isključivo osloniti na igrače koji su mu preostali na toj poziciji. I od toga trenutka, oči svih navijača su usmjerene ka jednom čovjeku - Kironu Gibsu ! Zar vas ova situacija ne podsjeća na istu onu kada je Ešli Kol prešao u Čelzi, a njegovo mjesto zauzeo mladi i neiskusni Kliši ? Naravno, i pokazao se kao odlična zamjena. Za razliku od njega, Gibs već ima solidno iskustvo u Premier Ligi, kao i u evropskim takmičenjima.

Koliko god imali sličnih karakteristika, ova dva igrača se isto toliko i razlikuju. Bitna razlika je ta da je Gibs, dosta ofanzivniji igrač i tehnički potkovaniji. Dok je Kliši, majstor svog zanata u odbrambenim zadacima. Osnovni problem Francuza je bio malen broj kvalitetnih centaršuteva. Dok je Gibs ovde u velikoj prednosti. Ipak, treba i napomenuti da je karijeru počeo kao krilni igrač, pa je zbog toga tehnički superiorniji. U odbrani nije loš, i kako utakmice budu odmicale biće sve bolji i bolji. Jedine dvije stvari koje me brinu kod ovog mladog igrača su nešto slabije fizičke sposobnosti, kao i nepažljivost u duelima sa protivničkim igračima. Istina, to su odlike mladih igrača, i sa vremenom će isčeznuti. Sjetite se nesmotrenih startova i crvenih kartona Vilšira, kao i Rafaela u Mančesteru. 

Nadam se da će njegova prodornost i kvalitetni centaršutevi donijeti neku novu dimenziju u našoj igri. Igri koja zahtjeva puno optrčavanja krlinih igrača od strane bekova, pa čak i da lično zaprijete protivniku. Primjetili ste kako se igra Sanje polako mijenja. Više ne trči samo uz aut liniju, nego ponekad ulazi u sredinu i upućuje solidne šuteve. Čak je postigao i dva pogotka na ovaj način. Iskreno, ne brine mene Gibs, nego njegova zamjena - Traore. Istina proveo je sezonu na pozajmici u Juventusu, i gledao sam ga par puta, ali mislim da nema potreban kvalitet. Razlika se osjeti i naspram Kirona, a kamoli naspram Klišija! Nije uzalud Venger istakao, da po potrebi Vermalen može da zaigra na toj poziciji, kao na početku karijere u Ajaksu. Ali nadamo se da do toga neće doći. Šta više reći, osim puno sreće za Kirona Gibsa, igrača koji će morati da ponese jedno teško breme, u nadi da će imati sreće kao i njegov prethodnik. Go Gibs, Go !


0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP