Goodbye my old friend !




Svi ste već upoznati sa odlaskom Ebuea u Galatasaraj. Svakako, dolaskom Sanje, izgubio je svoje mjesto u prvom timu, i tokom narednih par sezona, ništa se nije promijenilo. Svakako, konstatno ne igranje je osnovni razlog zbog koga nas ovaj igrač napušta. Mislim da će se njegov odlazak više osjetiti u svlačionici, nego na terenu. Poznato je da je bio šaljivdžija i pravi šou-men.  

Za sedam sezona, koliko je proveo u Arsenalu, Ebue je nastupio 214 puta, i postigao 10 pogodaka. Igrač koji je ples i simuliranje doveo do savršenstva, proživo je sve one najljepše ali i najgore trenutke u klubu. Biti izviždan  od strane cijelog stadiona, da bi na kraju svojim zaslugama bio voljen i ispraćen kao kralj. 

Velika borbenost i hrabrost su bile njegove osnovne karakteristike. Igrač koji je igrao srcem, i uvijek davao svoj maksimum! Veoma čvrst u odbrani, a opet lepršav u napadu. Igrao je sve moguće pozicije, i uvijek se pokazao kao dostajan igrač. Ovde je jedan video koji na najbolji mogući način pokazuje ono što se riječima ne može reći i slovima ne može opisati.  

Nedostajaće mi mnogo! Ali želim mu sve najbolje u budućem klubu! Emanuele Ebue-u nek ti je sa srećom !


0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP