Arsenal U Srcu !


Da li smo se to ikada iskreno zapitali šta je Arsenal ?!  Da li je Arsenal Venger ? Da li smo to MI - samoprozvani navijači ovog kluba ? Ili je Arsenal možda Fabregas ?! Svakako, odgovor je negativan u sva tri slučaja i po našu sreću veoma kompleksniji.



Arsenal nikad nije i neće biti oličenje jedne induvidue ili jedne grupe, ma koliko to ona brojna bila. Arsenal je nešto puno mudrije od Herberta Čapmana, disciplinovanije od Džordža Grema, inteligentnije od Vengera, i kreativnije od Fabregasa. Arsenal je nešto zbog čega trpite mrzovoljne poglede komšija, kojima smeta preglasan TV u toku utakmice. To je nešto zbog čega će te zakasniti na posao ili prvi sastanak. Nešto zbog čega će i vaša druga polovina postati ljubomorna  - čak više zgranuta nego ljubomorna, kad vidi koliko mu se bezuslovno predajete. Zbog njega će te se posvađati sa ocem, bratom i najboljim prijateljem, samo da bi odbranili svaki komadić metala koji se nalazi na njegovom topu! 

Arsenal su i svi oni heroji koji se boriše na našem stadionu, i ostaviše svoje duše kao uspomenu budućim naraštajima. Te iste duše , sada svijetle okrunjene trofejima i teškim bitkama koje su njihova tijela iznijela na svojim plećima. Arsenal su i sva ona srca koja kucaju na stadionu, kao i van njega. Srca koja se nesebično daju i poklanjaju mu svaki svoj otkucaj - i to bez razmišljanja ! Arsenal više nije ideja male grupe ljudi, koja je sakupila po 6 penija, da bi se ta ista ideja i ostvarila. Upravo zahvaljujući njima to je sada nešto puno više! 

Arsenal  su i sve one prolivene kapi krvi i znoja. Sve one polomljene kosti, i sav onaj trud koji se svakodnedvo  ulaže u snove koji vas vode na kraj svemira. Na mjesto u kome za devedeset minuta, proživite sve patnje i blagodati ovoga života. Ali koliko god te patnje bile teške a blagodati skromne, vi se iznova želite vratiti, i ponuditi sve što u tom trenutku vaše srce hoće da preda. 

Arsenal je nešto što moramo da čuvamo bolje nego što možemo i više nego što hoćemo. Jer samo tada će on  biti siguran, a mi sretni. I nemojte nikada dozvoliti, da vam jedna prolazna osoba uništi ljubav prema nečemu što je vječno. Nečemu što ponosno stoji na temeljima slave i uspjeha. I zato glavu gore! Jer znajte da branite nešto o čemu mnogi mogu samo da sanjaju. I kada sve saberete i oduzmete, vidjećete da je oduzetog malo, a ostatka je puno. E taj ostatak držite, kao da vam je poslednje što imate u životu. Jer od njega će vam doći volja, ojačati snaga i učvrstiti se ljubav. Par zar se za takvo nešto ne vrijedi boriti ?

0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP