Status quo !




Nakon utakmice sa Kelnom postali smo bogatiji za dvije stvari: Prva je naravno Žervinjo. Pola sata mu je bilo sasvim dovoljno da pokaže o kakvom se igraču zapravo radi. A druga stvar je ta, da je vlasnik ubijedljivo najljepšeg auto-gola koji je ikada postignut, upravo naš igrač - Karl Dženkinson. Mislim da bi mu i sam Anri pozavidio na ovakvom pogotku. Ali, šalu na stranu, momak puno obećava i kako vrijeme odmiče od njega ćemo gledati sve bolje i bolje partije. 

Ono što mene najviše brine, a mislim i vas, nije ovaj pogodak mladog Engleza, već transferi o kojima se u poslednjih dva dana ne priča i ne piše ama baš ništa. Nakon one "novinarske oluje" od prije samo par dana, kada su na naslovnim stranama osvanula imena raznih igrača, ušli smo u jedno zatišje koje unosi samo nervozu, i  ništa drugo. 

Osim Huana Mate, što se tiče ofanzivnih igrača, ozbiljno se spominju imena Santija Kazorle i Tijaga. Momak ima otkupnu klauzulu na  100 mil. i pokušaj Vengera da ga dovede, je samo klasično odugovlačenje u pregovorima oko Cesc-a. Sva ta situacija se jednostavno umrtvila, i teško će se pronaći kompromis - što nama svakako odgovara. Što se tiče Santija i njegovog kvaliteta, svaka riječ je suvišna. Naravno, i dalje stojim iza toga da nam je prijeko potreban igrač sredine terena, kome je fizička snaga jača strana. Ali se iskreno puno ne nadam dolasku istoga. 

Po pisanju ostrvskih listova, koji su sve samo ne pouzdani, Venger je opet obnovio interes za Džagijelku, i zadnja ponuda od 12 mil. je odbijena. Ako je cilj dovođenja novog štopera, smanjenje broja postignutih pogodaka iz prekida, onda bi bilo logično dovesti nekoga ko raspolaže dosta većom visinom. 

Koliko će ova "tišina" još trajati, ne znam. Ali ono što je sigurno, to je da imamo obećanje Vengera o novim pojačanjima. I, mislim da nema razloga da mu ne vjerujemo. Pitanje je dana kada će osvanuti vijest da smo i ovu muku priveli kraju. Pa da onda kao ljudi odahnemo od svega i spremno dočekamo novu sezonu. Toliko smo bar zaslužili - zar ne ?!

 

0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP