Robin van Persie - The King !




Sve do sada, trošili smo naše vrijeme pričajući o nekima koji su bili ili koji će biti, a najmanje o onima koji jesu i  sada sa nama. O onima, čija će leđa u ovoj najtežoj sezoni, najviše i da trpe. I umjesto da gajimo nadu u onom što imamo, mi tražimo utjehu u onom bez čega ostajemo. Život ide dalje, i ako se budete osvrtali za svakim psom, koji na vas laje, znajte da nigdje nećete stići. 

Vrijeme je da se odgurnemo od prošlosti, i vratimo iz budućnosti. Okrenimo se onom što se upravo sada dešava -  okrenimo se onom koji nas vodi, a ne onom što nas ostavlja. Dame i gospodo, vrijeme je da se poklonite jednom i jedinom, neponovljivom - Robinu van Persiju ! 

Poklonite se igraču, koji je ovom klubu pružio sve što je u njegovoj moći, a za uzvrat tražio samo ono malo sreće koje nam svima nedostaje. Ali, isto tako i čovjeku, koji ni u jednom trenutku, svoju odanost klubu nije dovodio u pitanje.

Danas, jedan takav igrač je naš kapiten. I zato moramo biti ponosni ! Pa ćemo u tom ponosu, pronaći i nadu i snagu za ono što nas čeka. Drugačije ne može, i drugačije ne ide. Jer šampioni pobjeđuju onda kada je najteže, zato se slave i razlikuju od ostalih smrtnika. Oni su vječni, a to je nešto što ne blijedi - već svijetli i u najvećem mraku. A naš šampion je Robin ! Naš kapiten i naša nada u bolje sutra ! 

Robin van Persie - he plays for Arsenal, he belongs to us !





0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP