Are You Ready ?!





Napokon možemo odahnuti. Prelazni rok je završen i preko potrebna pojačanja su stigla. Po prvi put nam je uspjelo da popunimo sve praznine u našem timu. Žao mi je što ovo kažam, ali za nas sezona tek sada počinje. Sada smo spremni za sve izazove koji su pred nama. 

Ne znam da li sam se više obradovao Santosu ili Mertesakeru. Dugo nam je nedostajao bek poput Ešlija Kola. Kliši je takođe bio klasan igrač i to je neosporno, ali ne i tehnički potkovan koliko zahtjeva njegova pozicija, kada je napadčki fudbal u pitanju. I tu smo gubili dosta ! Bezbroj puta je veoma uspješno, dolazio do zadnje trećine terena, i onda zatim uputio slab i neiskoristiv centar-šut. Sada će to biti drugačije - veoma drugačije. Na osovu viđenog materijala koji se može pronaći na mreži, Santos je igrač sa odličnim tehničkim sposobnostima. Ne mogu da zamislim, kakav dar-mar  će po lijevoj strani raditi tandem Santos- Gervinho.  

Mislim da je svima pao kamen sa srca, kada je na zvaničnoj stranici kluba, objavljena vijest da je Per Mertesaker naš novi igrač. Upravo ono što nam je godinama nedostajalo - visina, snaga i iskustvo! Napokon će visoki napadači prestati da budu misterija za našu odbranu.

Kada smo napokon kompletirali odbranu, Venger je zavukao ruku u svoj čarobni šešir, i zatim izvukao dva odlična igrača sa iskustvom Premier Lige. Arteta je već dugo Vengerov miljenik, i ovaj transfer je mogao biti obavljen mnogo ranije. Artetu krasi veliko iskustvo igranja na ostrvu, odlična vizija, i sjajna tehnika. Iskreno, nisam očekivao dolazak dvojice novih igrača sredine terena. Benjaun je odličan dribler i veoma prodoran igrač. Ako se ponovo vrati u staru formu, biće nam od velike koristi. 

Mislim da smo tek sada spremni za ono što nas očekuje. Svi polako već odbrojavaju dane do utakmice sa Svonsijem, i očekujući je sa velikim nestrpljenjem - kao i prvu pobijedu u novoj sezoni. Gunneri, uživajmo u trenucima i utakmicama koje slijede. Jer vijeme da sunce i kod nas grije je ponovo došli. Proud To Be A Gooner ! 

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP