First Day In Office !





Emirates kup je završen. Naša ekipa je opet bila pobjednik i to po treći od ukupno četiri do sada održana turnira. I to turnira koji iz godine u godinu postaje sve veći pa slobodno rečeno brend kluba. Ne samo da je odličan marketinški potez već ujedno i odlična predsezonska provjera za naše momke. Gledajući obadvije utakmice, jasno su se mogle uočiti male promjene u taktičkom smislu u odnosu na prethodnu sezonu. Pogotovo što se tiče defanzivnog dijela.


Formacija je zadržana. Znači 4-2-3-1 je sistem koji ćemo koristi i tokom ove sezone. Ono što me raduje je to da smo poradili na dubini naše igre. Zadnja linija više ne stoji onako visoko kao nekad. Dosta je situacija kada su krilni napadači dolazili na 40 metara da prime loptu. I ne samo oni, nego i centralni napadač. Razmak izmedju odbrane, sredine i napada u većini slučajeva je bio odličan. To se najbolje moglo vidjeti protiv Milana. Jednostavno protivnik nije imao ideju kuda spovesti loptu ka napadu. I kad su je ubacivali uzmedju naših zona, zbog dobrog pozicioniranja igrača brzo smo je vraćali u naš posjed. Vjerovatno će se većina vas zapitati : Kako odbrana odlično funkcioniše , u dvije utakmice smo primili tri pogodka ?! Ako uzmemo u obzir da je sastav ekipe bio veoma šarolik, sa par golobradih momaka na ključnim pozicijama, a ujedno i sam princip bodovanja koji vas tjera da postižete golove, onda su to dovoljni razlozi.


Napad nam ide odlično, kao i prethodne sezone. Šamak se odlično snašao u ulozi centralnog napadača, i stvarno neznam da li će je zadržati pri povratku RvP-a. Lično bih volio da Robin igra kao krilni napadač. Tu bi imao dosta više prilika za šut i dribling, u čemu je mnogo, mnogo bolji nego u skok igri. Zatim, Marokanac je sjajan timski igrač , puno se trudi a isto tako odlično uvodi saigrače u igru. Momak na koga treba obratiti posebnu pažnju iduće sezone je sigurno Nasri. Velike su šanse da će mo ga gledati kako igra u sredini, a tad nastaje dar-mar za protivnika. Zajedno sa Seskom i neumornim Songom, imali bi odličan trio. Istina, sredina bi patila zbog visine, ali kad bi imali loptu u posjedu zamislite kakve bi tek onda pravili kombinacije.


Što se tiče trasnfera, tu neću ni da pomišljam o kraju priče. Prema svemu viđenom , Đuru jednostavno nije spreman da bude prva opcija u slučaju povrede Vermalena ili Kosijelnog. Čak smo ga u prvoj utakmici mogli vidjeti na poziciji zadnjeg veznog i jasno se vidjelo da čovjeku nedostaje utakmica u nogama. Što se gomlana tiče, tu sam doživio veliko razočarenje vidjevši Almuniju i Fabijaskog na golu. Dok je Ščežnji sjedio na klupi ! Nadam se da ćemo od septembra mjeseca biti bogatiji za jednog štopera kao i golmana. Pa makar on bio luđak kao Jens Leman i branio nemoguće a primao neke šugave golove što bi se svaki normalan golman postidio.


***Gunner4Ever&&Arsenal4Life***





0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP