Mali Topovi daleko pucaju !


Pošto sam prethodnu sedmicu bio spriječen da pišem i uređujem, prvo se želim izviniti mojim vjernim čitaocima, koji redovno posjećuju blog i pomažu svojim komentarima u njegovom razvijanju.




Iza nas su dvije burne utakmice, dva teška gostovanja. Imali smo prilku da se osvetimo ekipi sa Stadiona Svijetlosti ali su nas u tome spriječili Fil Daud i Daren Bent. Tužno je to što ovaj prvi nije igrač, već sudija. Ali valjda i oni mogu imati loše dane. Da je Tomas pogodio penal, možda gospodin Daud ne bi pao tako nisko u našim očima. Svi su znali da će protiv Sanderlenda biti teško, ali takve utakmice se moraju dobiti ako želite biti prvak Engleske. Za sada smo na drugom mjestu, zajedno sa đavolima. Istina, imamo nešto bolju gol razliku ali kasnimo četiri boda za ekipom iz zapadnog Londona.


Posije drame u Sanderlendu, nastupili smo na vrućem terenu. Tako vrućem da su se ljudi u prvim redovima preznojavali. Iako je to bila samo utakmica Karling Kupa, zbog velikog rivalstva utakmica nije izgubila na značaju ama baš ništa. Svi su željeli doći do pobijede po svaku cijenu i na svaki način. Na teren su izašli golobradi momci željni dokazivanja i nošeni čarima vječitog rivaliteta. Igrali su mozgom, srcem i dušom. Poslije ove utakmice , pojedini prvotimci bi se mogli zabrinuti za svoje mjesto u ekipi. Među prvima je i moj ljubimac Kliši.


Pred nama su dvije utakmice, jedna ligaška a druga naravno protiv Partizana. Ekipa Vest Bromviča nam ne bi trebala praviti neke veće probleme, pogotovo ako se uzme u obzir da igramo pred uvijek punim Emirejtsom. Dok je za Beograđane malo drugačije. Naravno tu poraz odmah isključujem, ali me neriješen rezultat ne bi previše iznenadio. Naravno, sve ću to pratiti iz prvih redova, tako da vas očekuje detaljan izvještaj. Ne treba spominjati da će poseban post na tu temu ići i prije same utakmice, tako da vas ostavljam u isčekivanju. Arsenal4Life && Gunner4Ever!

0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP