Priča sa Sjevera



Došli su u vaša srca kao sjena, polako, nečujno. Postali stanari vaše duše, a da niste ni osjetili. I svakim sledećim udisajem, vezali vas sve više za njihove misli, ideje i stavove. Potom se rodila ljubav, toliko jaka da na trenutak zaslijepi i najbistriji um ovog društva. Ako ste se slučajno pokušali i oduprijeti, povukli bi vas još više, u dubine nepoznate našem srcu. Pali bi u ponor, gdje se ljubav i razum međusobno prepliću kao tasovi vage iskusnog trgovca. A oni odlučniji, koji primiše ponuđeno i usvojiše predavano, su dobrodošli u ovaj čudni svijet. Svijet koji se ne sastoji od vode i kopna, već od neograničene tuge i radosti koja nastaje kao posljedica neprestanog nadanja i borbe za dane kada će taj svijet biti u potpunosti naš. Pa pođimo onda u taj naš svijet, svijet Arsenala !



Jedna osobina koja se usko veže za naš klub je nepredvidivost. Ona vam omogućava da uvijek ponudite nešto novo i univerzalno. To mogu izvesti samo dvije grupe ljudi. Ili izrazito inteligentni ili izrazito neinteligentni , pogrndno ih nazovimo glupima. Obično su predmet ismijavanja i omalovažavanja. Dok ovi prvi, oni su uvijek pri vrhu. Katkad im nedostaje samopouzdanja da ostvare najveće snove, ali to ih ne spriječava da se iduće godine bore sa još većim žarom za onim što su ispustili. U stanju su pobijediti i najveće rivale sastavom, kojeg bi većina trenera pratila sa strahom od samouništenja, ali isto tako zbog te iste nepredvidivosti, znaju biti poraženi od daleko lošijeg pritvnika. Sreća je u tome što se ovo zadnje dešava veoma rijetko, pa se brzo i zaboravi.



Osim velike želje i ogromnog truda, za uspijeh je potrebna i određena doza samokritičnosti i samopoštovanja. Samokritičnost je odlika učenih ljudi, a samopoštovanje velikih ratnika. Jer poštujući sebe, utječete na to da vas i drugi poštuju i cijene. Druga stvar je odgovornost. Ako u dobru, sva slava pripadne treneru i određenoj grupi igrača, onda i zlu neka se jave prozvani. Samo tako, i nikako drugačije nije moguće ostvariti napredak. Povjerenje se ni jednog trenutka ne dovodi u pitanje. Jer to su sitne stvari da bi se ono izgubilo. Pogotovo ako znamo da se godinama sticalo krvi i znojem. Bitna stvar, iz svega ovog je izvući pouke koje ćemo koristiti u ovim teškim vremenima koja dolaze. Treba ostati vjeran i dati poslednji atom snage u neprestanoj podršci koju im pružamo. Jer oni, koliko god da su snažni, pametni i snalažljivi, ako nemaju podršku u onom što rade i u ono što sanjaju, nikada to neće ostvariti. To mogu samo sa nama! Iako se kao pojednac možda osjećaš malim, vjeruj da značiš mnogo i vrijediš puno. Jer vjera je ono što nam je po prirodi dato. I zato vjeruj ! U sreću, u radost, u slavu i u bolji svijet. Vjeruj u naš svijet - svijet Arsenala !

0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP