Dobri, stari Arsenal...




Nakon dva mjeseca pauze, ništa se nije promijenilo. Čak i navijači imaju iste izraze lica, kao poslije zadnjih utakmica prethodne sezone. Opet smo mi ti, koji kontrolišemo utakmicu, strpljivo gradimo igru, odlično se krećemo po terenu i stvaramo šanse tokom čitavog meča. Opet smo mi ti , kojima treba malo, pa da iz kontre ili polu-kontre postigu pogodak. Ali smo i isti oni, koji  sav svoj trud ispuste u poslednjim trenucima utakmice. I to je ono što me boli!

To se isto desilo protiv Sanderlenda, to se desilo protiv Liverpula, protiv Njukasla, i što je najgore to se i sada dešava! Postavlja se pitanje, šta je uzrok tim stvarima ? Ne mogu da shvatim, da se osamdeset minuta trudimo i sve držimo u svojim rukama, i onda u zadnjih deset, koji vas razdvajaju od pobjede i poraza, tako olako primamo srcu. To više nije u pitanju snaga, neiskustvo ili mladost - upitanju je čisti profesionalizam ! 

Ne znam na koji način, ali Venger mora objasniti igračima, da utakmica traje minimalno devedeset minuta, plus produžeci. Nikako 60 ili 70 ! Sve dok se to pitanje ne riješi u njihovim glavama, gledaćemo utakmice slične poslednjima.

Legenda kluba. Toni Adams, je čak prošle sezone stalno govorio o ovom problemu. Nije mu jasno zašto Arsenal i dalje nastavlja igrati veoma otvoreno, pri veoma povoljnom rezultatu. Mislite li da bi od Njukasla primili četiri pogodka, da smo igrali samo malo zatvorenije ?! Tako nešto je uspjelo samo Baceloni, i to na njihovom stadionu.

Preostaju nam još dvije sedmice do početnog udarca u Permier ligi, protiv tog istog, famoznog Njukasla. Biće to idealna prilika da pokažemo kako smo neke stvari prevazišli, i da su one daleko iza nas. Znam da mi to možemo, ali za nas su ponekad jednostavne stvari nedodirljive. Svim ekipama se lakše braniti, nego napadati, a kod nas je to obratno. I stvarno smo jedan poseban klub, u svijetu fudbala - jedinstven. Klub koji će te ponekad tako duboko razočarati, a već u idićoj utakmici dovesti do prave ekstaze. I zato je stvarno teško biti navijač Arsenala, ali je još teže ne voljeti ovaj tim! Arsenal4Life & Gunner4Ever !

0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP