Četiri stvari koje Venger mora uraditi!




1. Riješiti se nezadovoljnih igrača - Nezadovoljan igrač je opasan igrač. On je kao trulež, pa neće uginuti samo on, već će sve ono, sa čime ima dodira povući za sobom. Ma koliko on bio dobar igač, napraviće više štetnog nego korisnog. Ferguson je prodao Ronalda, čim je mislima prestao biti u Mančesteru. Samo, naš  problem nije sa jednim, već sa dvojicom ključnih igrača. Možda bi bilo bolje da smo Fabregasa prodali prošle godine, gubitak bi sada bio znatno manji. Ali, lako je biti general poslije bitke. Biće to veliki udarac, ako obadva igrača napuste klub. Bar ćemo biti bogatiji za 60 miliona, ako vas to ikako može utješiti. Mada, čisto sumljam!


2. Dovesti potrebna pojačanja - Naravno, pitanje centralnih bekova je nezaobilazno. Šef našeg skauting tima je viđen na utakmicama Boltona i Birmingema. Mislim da nisu u pitanju provjere kvaliteta igrača, već njihova fizička spremnost. U slučaju odlaska igrača, pronaći adekvatne zamjene. Znam da je Venger to sigurno uradio. Previše je on iskusan , da bi početak sezone dočekao bez asa u rukavu. U to budite sigurni!


3. Povećati disciplinu  - Arsen je poznat po tome da igračim daje potpunu slobodu na terenu. A to nas je znalo koštati više puta - posebno u defanzivnim zadacima. To sada mora prestati, ili se bar ublažiti. Jer kako kaže stari narod, mora se znati ko kosi, a ko vodu nosi ! 


4. Novi kapiten - u slučaju da Fabregas napusti klub, što je veoma vjerovatno, kapitenska traka će promijeniti svog vlasnika. Cesc je izvanredan igrač, ali ni približno dobar kapiten. Tu ulogu će preuzeti čovjek kome je ovaj klub u srcu i duši, a to je naravno jedan i jedini, neponovljivi - Robin van Persi ! Ima tu i određene simbolike. Novi kapiten, za novu sezonu i neke sasvim nove stvari! RvP - The King ! 


Ovde su navedene samo neke osnovne stvari, koje su značajne ali isto tako i izvodljive.Vjerovatno u našim glavama postoji još ideja koje bi unaprijedile naš klub, ali ipak to ostavljam vama. 


***Arsenal4Life && Gunner4Ever***

0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP