Klinci ponovo jure !




Dolaskom Čemberleina, na trenutak smo zaboravili naše uobičajene probleme. Nasri definitivno ne želi potpisati novi ugovor, a o Fabregasu nema ni traga ni glasa. Čim o jednom priče prestanu, nastavljaju se o drugome - i tako u nedogled. 

Desiće se to, što će se desiti, i mislim da je i vama i meni dosadila sva ta priča oko pomenute dvojice. Najbolje bi bilo, kada bi se sve ovo moglo počistiti pod neki stari tepih, i da tu ostane zauvijek zaboravljeno. Ali na našu žalost, ljudski mozak nije u stanju uraditi tako nešto, pogotovo ako su upitanju stvari za koje si svakodnevno vezan. Jedno je sigurno, Venger neće prodati niti jednog igrača, a da prethodno za njega nije pronašao adekvatnu zamjenu. 

Stari lisac Bentner, već je izjavio da napušta klub, i vjerujte da mi je žao. Čvrsto vjerujem da ovaj igrač ima mjesta u našoj ekipi, jer protiv ekipa poput Stouka, brzina i tehnika ne igraju veliku ulogu. Već samo čista snaga i skok igra. Još se sjećam njegovog pogotka  glavom, protiv Vulvsa u 92 minuti. Stadion je proključao, a ništa manje atmosfera nije zaostajala ni  u mojoj sobi. Odmah je uslijedio i poziv jednog prijatelja, pa smo od radosti proslavljali pogodak, kao da zajedno gledamo utakmicu. E kad se samo sjetim tih dana....

Kako stvari sada stoje, ostaje nam samo da se oslonimo na nove klince, i da čvrsto vjerujemo u njihove sposobnosti. Nadajmo se da će nam njihova žeđ za uspjehom donijeti mnogo toga dobrog. Ofanzivno smo odlični ! Imamo igrače poput Remzija, Vilšera i Rosickog koji i te kako znaju stvarati prilike i kreirati igru. A sigurno imamo i one,  koji će to znati iskoristiti. 

Ostaje nam samo da se defanzivno konsolidujemo, što očekujem da će se desiti u što kraćem roku. I slobodno se možemo upustiti u nove izazove. Kako vrijeme bude odmicalo, ekipa će polako dizati svoju igru, i atmosfera među igračima će sigurno biti bolja. I zato vam savjetujem, da poslušate riječi našeg mudrog igrača Aršavina, koji kaže da se uopšte ne sikira oko odlazaka igrača, već samo misli na iduću utakmicu. Inače je izdao tri knjige, a poslednja je "555 pitanja i odgovora o ženama, novcu, fudbalu i politici " Nadam se samo da knjiga nije na istom nivou, kao i njegova forma početkom prošle sezone!


0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP