Stigao je Čemberlein !




Alexander Mark David Oxlade-Chemberlain je puno ime našeg novog igrača i naše nove nade.Njegov otac, Mark Chemberlain, takođe je bio fudbaler i reprezentativac Engleske. Inače, sada zaposlen kao trener u Portsmutu. 

Šta reći za novog igrača, kada mu možemo suditi samo na osnovu kratkih videa, koji se mogu naći na internetu. Ali na osnovu onog što je viđeno, može se reći da je pred ovim igračem svijetla budućnost. Karakteriše ga odlična brzina i pokretljivost na terenu. Solidna tehnika, kao i velika  hrabrost i požrtvovanost. Kako igrom, tako i izgledom podsjeća na Volkota, a ovakvih igrača nikad na odmet ! Žao mi je samo, što ovaj transfer nije okončan ranije, pa da budemo u prilici gledati ga na pripremnim utakmicama. 

Venger nam je obećao nova pojačanja ove sedmice, i slagalica polako formira jednu cijelinu. Vjerovatno će se uskoro objelodaniti i transfer Džoela Kempebla, mladog napadača iz Kostarike. Ali ne trebamo se previše uzdati na mlade snage, jer njihovo vrijeme tek dolazi. Ostaje nam samo da željno isčekujemo dolazak novog štopera, a po svemu sudeći to bi mogao biti Kejhil ili čak Mertezaker.

 Ostalo je još samo nekoliko dana do početka lige i utakmice sa Njukaslom. Nadam se brzom oporavku povređenih igrača i još bržem dolasku novih. Stvari polako kreću na bolje, i sada tek vidim da je sve ono nerviranje oko transfera možda bilo i uzalud. Ali teško je ostati miran, kada vam gori pod nogama. Zar ne ?!

0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP