Neka Igre Počnu !




Uspjeli smo ! I ove sezone nastupamo u najelitnijem fudbalskom takmičenju. Znam, da se od ekipe kao što je Arsenal tako nešto i očekuje, ali stvari ne idu svaki put, onim željenim i isplaniranim tokom. Trebamo biti ponosni na ono što smo ostvarili, i naše jedinstvo graditi na utakmicama poput ove. 

Protivnici nam nisu ni malo naivne ekipe, čak suprotno - vrijedne svakog respekta ! Najslabija ekipa je sigurno Olimpijakos, ali ako uzmete u obzir iscrpljujuće putovanje u Grčku, te domaće navijače koji su jedni od najbučnijih u Evropi, dolazimo do zaključka da je ova ekipa veoma neugodan domaćin. Najteži protivnik je svakako Borusija. Biće teško, pogotovo kada igrate u Njemačkoj pred devedeset hiljada ljudi, koji pjevaju sat prije i sat poslije utakmice. 

O prolasku u dalju fazu ne želim ni da razmišljam, jer se od nas očekuje puno više. Ali, jedno je sigurno - ako želimo da se takmičimo na svim frontovima, moramo dovesti kvalitena pojačanja. Odbrana i dalje veoma često podliježe povredama, i to je ono što me najviše brine. Bez dovođenja jednog štopera i jednog veznog igrača, bojim se da ova ekipa naće imati snage za sva četiri takmičenja. Ne želim opet u Aprilu doći na korak do trofeja i dizati ruke od istih. Želim da ih podignemo - trofeje u zrak, a nas u oblake ! Jer znam da smo to sigurno zaslužili !

0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP