Proud To Be A Gooner !




Koliko smo puta do sada bili otpisivani i prije samog početka neke utakmice? Koliko puta su prema nama uperali prste, i govorili da ne možemo pobijediti, da za tako nešto nismo sposobni ?! Onda će te se sjetiti, i koliko puta nisu bili u pravu. Osuđujući nas, osudili su sami sebe - i to na propast! Jer ne postiji jasnija definicija za neuspjeh kao što je podcjenjivanje protivnika. 

Ako je prethodni meč, bio za život ili smrt u najelitnijem takmičenju, onda je idući meč pitanje časti ! Prvi put od njih ne tražim dobar rezultat - već dobar nastup. Bar za sada, imamo slabiji tim nego prethodne sezone. Ali tim koji ima jači karakter. Sada kada znamo na čemu smo, ne preostaje nam ništa nego gola borba za život. Sada smo jedinstveni, i to smo u Udinama dokazali. 

Sredina nam je paralisana više nego ikad - odbrana takođe. Ali oni igrači, koji sutra budu izašli na teren, znajte da su spremni dati sve za ovaj klub! Možda čak  više nego što mi uopšte možemo i zamisliti. Onih jedanaest ratnika predvođeni van Persijem, Vermalenom i Ščeznijem će proliti krv suze i znoj, samo da bi osvjetlali obraz našeg kluba. I već ako ginemo, neka to bude herojski, kako nam i dolikuje. Zbog toga rezultat nije toliko bitan, koliko je bitnije da časno odigramo tu utakmicu. 

Kada je bilo najteže, uvijek smo napravili korak naprijed - nikad nazad. Sada smo rasterećeni odlascima, i fokusirani na ono što nam je ostalo. A to što nam je ostalo, vrijedi čuvati i braniti - svom snagom srca i duše. Jer prevelik je teret na onima koji ga nose! I umjesto što se bavimo problemima koji su van naših domašaja i mogućnosti, trebamo se zapitati na koji način možemo taj teret olakšati. Zašto i mi navijači ne poturimo svoja leđa, i stanemo iza trenera, i iza ekipe ? Zašto i mi ne podijelimo taj pritisak - već ga samo povećamo  iz dana u dan ?!  Zar su naša leđa vrijednija od onih od kojih očekujemo uspjeh i slavu ? Svakako da ne !


Sutra moramo biti kao jedan. Ili ćemo izaći i boriti se kao tim - ili nas neće biti. I poraza se nemojte bojati ! Jer ako nastupimo kao ljudi, to će biti samo mrtvo slovo na papiru, koje se već u idućem kolu može nadoknadi! A uprljan obraz je puno teže vratiti ! I zato, neka svaki otkucaj vašeg srca i svaki uzdah vaše duše, bude namjenjen onima koji će bez trunke razmišljanja dati puno više ! Zato budite ponosi više nego ikad! Ponosni zbog njih, a radonsi zbog  vas. Jer samo tako, ovaj klub će opet vratiti onaj sjaj kakav mu i dolikuje!  Once Arsenal - Always Arsenal ! Proud To Be A Gooner ! 






0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP