Nešto Drugačije !




Svoje najbolje tekstove pisao sam polu-trezven, pa zašto sada praviti izuzetak. Sada, kada je vrijeme stalo, i nema nikakav značaj, prsti kao kroz maglu, pronalaze slova na tastaturi. I pišem riječi, ne moje, već nečije tuđe! Riječi, koje su već izrečene, ali  samo dobro preslušane i posložene na drugačiji način. 

Kada sam počinjao sa ovim blogom, pisao sam ga čisto radi sebe. Ali ne mislite, da tu postoji nekakav egoizam, jer ga ja lično prezirem. Već iz razloga, da sebi dam nekakav odušak, da istresem sve ono što mi je na duši.  Ali se nekako s vremenom, sve to polako promjenilo. Tada ste došli vi - upravo vi koji sada čitate ovaj tekst ! Vi ste krivci zbog kojih  sada osjećam dužnost, da i dalje vašu svijest dovodim u razmišljanje. Ali isto tako, da vas po nekad, na meni svojstven način, možda i utješim. Jer tuga je lakša kad se u dvoje djeli - tuga lakša a srce veselije.  

Pojedini su se zapitali, otkud dolazi ta snaga za pisanjem? Ali kažem vam, ni je to nikakva snaga ! I malo dijete ima tu istu snagu, da sve ovo otkuca više puta. U pitanju je ljubav! Ako imaš ljubavi prema nečemu što radiš, sve ostalo dolazi samo od sebe, i ono naprosto izvire. To nešto žudi, da od ideje postanu djela, a djela da postanu uspomene. Jer postajući uspomene, ta ista djela, ma koliko bila mizerna, ona odlaze u vječnost. A jedino tamo će ostati sigurna - i nezaboravljena !

Kao i prošlih noći, i sada na istom mjestu, za istim računarom, i u istom dresu, pokušavam bar malo, skrenuti vašu pažnju sa svih loših stvari koje su se dešavale u proteklo vrijeme. Znam, da vas odgovori na pojedina pitanja, muče više nego ona sama. Ali je po nekad, čak neophodno, uhvatiti zračak svjetlosti, koji će vas odvući na sasvim drugu stranu vašega svijeta. Tamo, gdje se stvari odvijaju baš onako kako vi želite. A da bi u tome uspjeli, morate u sebi pronaći dijete. Jer samo ono, ima čisto srce da prođe ispod svih duga i preko svih oblaka. Da uđe u svijet, u kome je sve prepušteno upravo vama i vašim željama.

Pa jedan takav svijet je i Arsenal. Mjesto najdubljih želja u najvećih ishićenja. Ali taj svijet je ranjiv, i morate ga čuvati duboko u  sebi. I ne samo čuvati, već ga  i braniti ! Jer malo je ljepših bašti i plodnijih oranica od naših. Puno bi njih, samo preskočilo i ukralo ono što je godinama uzgajano. I zato budite budni, i ne dajte se ničim uvjeriti, da ono što je naše pripada njima. Jer samo budni će te sačuvati ovaj naš svijet - svijet Arsenala !

***Arsenal4Life && Gunner4Ever***

0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP