Victoria Concordia Crescit !




Ovo je sezona kada će vaše sumnje i strahovi dostići vrhunac. Sezona u kojoj se malo očekuje, ali se o velikom uspjehu nada potajno.Možda više ne pričamo glasno, ali te riječi izgovorene tihim šapatima, prelaze velike distance dostižući čak i do najudaljenijh mjesta.

Izazovi koji nadolaze su sirovi i ogromni kao džinovi, pa svojom veličinom zaklanjaju sunce koje nas grije i  ovo časno ime  zbog kojeg nesebično ginemo. Srećom uvijek skupimo snage, te se  potrudimo da uhvatimo bar mali odsjaj koji će nam pokazati put od mračnih dubina neuspjeha ka zlatnim vrhovima slave. Time postajemo veći i od samih džinova, pa kroz sve to lakše prolazimo. 

Gospodo, mi smo na samom početku. Nismo pošteno ni zakoračili u sve ono što nas čeka. A čeka nas surova borba za NAŠ život. Za isti onaj zbog koga sve ovo vrijeme nesebično dajemo naš trud, zauzvrat tražeći samo ono malo sreće koje je dovoljno da nas učini besmrtnima. To je isti onaj zbog koga ne idemo sa djevojkom u grad ili sa drugarima na piće, samo da bi ga devedeset minuta mogli gledati kako živi i raste u našim očima. 

Sada smo jači ! Nova lica su stigla, i spremno dočekala teret koji će morati da nose ako žele da se ostvari ono što već godinama sanjamo. Biće to veliki trenutak kada učesnici toga slavlja budu svi oni koji su već decenijama okupljeni oko jedne iste ideje - oko jednog kluba !

Pred nama je gostovanje koje će biti nezaboravno. Prvom klasom putujemo ravno u pakao, među osamdeset hiljada ljudi koji su ovo elitno takmičenje čekali godinama. Znam da imamo snage ne samo za pobjedu, već za nešto puno više i dragocijenije. Protivnika morate poštovati, ali ga se ne smijete plašiti - inače je borba uzaludna. 

Ipak, mi smo Arsenal ! Klub koji u sebi ima nešto posebno. I upravo to, svima ostalima uliva dozu strahopoštovanja koje je neophodno za uspjeh. Topdžije, nemamo više vremena za opuštanje! Rat je pred nama. A vi ste postali sudionici onog trenutka kada je vaše srce odabralo da brani boje ovog kluba. I zato ćemo svi zajedno do kraja - pa makar to značilo i naš kraj. Ali neka on ne bude uzalud ! Već za ponos i slavu koja nam i pripada! ArsenaEver & GunneLife !


0 KOMENTARA:

Arsenal FC News Feed

Sportske.net

SportSport.ba

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP